Papa, iki devletli çözüm çağrısında bulundu

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, İtalyan devlet kanalı Rai1'e verdiği röportajda çeşitli konuları ele aldı.

Yayın: 02.11.2023 - 10:35

128 kez okundu

Papa, iki devletli çözüm çağrısında bulundu

Papa, Orta Doğu’daki çatışmanın küresel boyuta ulaşmasından endişe duyduğunu belirtti. İsrail-Filistin, kutsal topraklar ve Kudüs çatışmalarının yanı sıra Ukrayna’daki çatışmanın da etkilerini yakından hissettiklerini ifade etti. Aynı zamanda, diğer bölgelerdeki savaşlara da dikkat çekti, özellikle Kivu, Yemen, Myanmar ve Arakan’daki insan hakları ihlallerine ve şiddete vurgu yaptı. Papa, bu savaşların arkasında silah endüstrisinin olduğunu belirtti.

Papa Franciscus, savaşların asla kabul edilebilir olmadığını vurgulayarak, her şeyin barış ve diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini ifade etti. İsrail ve Filistin arasında çözümün, iki ayrı halkın iki ayrı devlette yan yana yaşaması gerektiğini, Oslo Anlaşması’nın sınırları belli iki devlet ve özel statüye sahip Kudüs dahil olmak üzere bilgece bir çözüm sunduğunu dile getirdi.

Ayrıca, Papa Ukrayna’da da barışın zorunlu olduğunu belirterek, taraflara barış anlaşması yapmaları çağrısında bulundu. Papa, Kiev ve Moskova’ya gitmek istediğini de ifade etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap