Papa Franciscus, Gazze’de “derhal ateşkes” çağrısı yaptı

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, yıllık konuşmasında Gazze'deki olaylara dikkat çekerek "derhal ateşkes ilan edilmesi, esirlerin serbest bırakılması ve Filistinlilerin insani yardımlara erişiminin sağlanması" çağrısında bulundu.

Yayın: 09.01.2024 - 10:17

71 kez okundu

Papa Franciscus, Gazze’de “derhal ateşkes” çağrısı yaptı

Vatican News sitesinin haberine göre, Papa, barış ve insan onuruna yönelik tehditlere vurgu yaparken, Rusya-Ukrayna Savaşı, İsrail’in Gazze’yi işgali, iklim krizi, nükleer silah üretimi ve insan hakları ihlalleri gibi konulara değindi.

Papa Franciscus, dünyanın 2024’e girerken barışın yok olduğu bir dönemde sivillerin zor durumda kaldığına dikkat çekti. Uluslararası hukuk ihlallerini kınayan Papa, savaş suçlarının sadece tespit edilmesinin değil, aynı zamanda önlenmesinin önemine vurgu yaptı. Terörizmin ve aşırıcılığın anlaşmazlıkların çözümü olmadığını belirten Papa Franciscus, İsrail’in saldırılarının Gazze’de birçok insanın zarar görmesine ve yerinden edilmesine neden olduğunu dile getirdi.

Papa, “derhal ateşkes ilan edilmesi, esirlerin serbest bırakılması ve Filistinlilerin insani yardımlara erişiminin sağlanması” çağrısı yaparak bölgedeki çatışmalara dikkat çekti. Ayrıca, Papa Franciscus, iki devletli çözüme ve Kudüs’e uluslararası özel statü teminatına olan desteğini yineledi.

Konuşmasında taşıyıcı annelik uygulamasına da değinen Papa Franciscus, bu uygulamayı “aşağılık” olarak nitelendirerek, gebeliği “ticarileştirdiği” gerekçesiyle taşıyıcı anneliğin küresel ölçekte yasaklanması çağrısında bulundu. Papa, taşıyıcı anneliği “aşağılık bir uygulama” olarak değerlendirerek, doğmamış çocukları “insan ticareti nesnesine dönüştürdüğünü” ifade etti ve uluslararası topluluğa bu uygulamayı “evrensel olarak yasaklaması” çağrısında bulundu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap