İngiltere’deki yerel seçimlerde birçok bölgede sonuçlar belli oldu

İngiltere ve Galler'deki yerel seçimler, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve polis komiserlerinin belirlenmesi amacıyla dün gerçekleşti. Resmi olmayan sonuçlara göre, iktidardaki Muhafazakar Parti'nin belediye meclis üye sayısının azaldığı görülüyor.

Yayın: 04.05.2024 - 08:34

27 kez okundu

İngiltere’deki yerel seçimlerde birçok bölgede sonuçlar belli oldu

Ülkenin çeşitli bölgelerinde gerçekleşen oylamalarda, şu ana kadar 102 belediye meclisi için sonuçlar açıklandı. İşçi Partisi, 173 yeni sandalye kazanarak belediye meclis üye sayısını 1026’ya çıkardı. Muhafazakar Parti ise 448 sandalye kaybederek üye sayısını 479’a düşürdü. Liberal Demokratlar 101, bağımsızlar 92 ve Yeşiller ise 65 yeni sandalye elde etti.

İngiltere’de eski Muhafazakar Parti milletvekili Scott Benton’ın istifasının ardından yapılan ara seçimde Blackpool South’un yeni milletvekili belirlendi. Bu seçimde, İşçi Partisi adayı Chris Webb galip geldi.

Londra’nın gelecek 4 yıl boyunca yönetecek belediye başkanı ise yarın belli olacak. Londra Belediye Başkanlığı sonuçları yarın belediye binasında duyurulacak. Aynı şekilde Londra belediye meclisi üyeleri de yarın belirlenecek.

Birçok belediye için oy sayımı devam ediyor ve nihai sonuçların pazar gününe kadar açıklanması bekleniyor. Bu seçimlerle birlikte, İngiltere ve Galler’de görev yapacak 39 polis ve suç komiseri de belirlenecek.

Bu yerel seçimler, gelecek genel seçimlere kadar olan süreçte partiler için önemli bir test niteliği taşıyor. Başbakan Sunak, yerel seçimlerdeki kayıpları “hayal kırıklığı” olarak nitelendirirken, İşçi Partisi lideri Keir Starmer, seçim sonuçlarının Başbakan Sunak’a bir mesaj olduğunu belirterek erken genel seçim çağrısında bulunmanın zamanının geldiğini ifade etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap