12. Mormenekṣe Enginar Festivali başladı… Açılışa Töre de katıldı

Mormenekşe Kadınlar Birliği'nin liderliğinde düzenlenen ve "Enginar Bizim Baş Tacımız" sloganıyla başlayan 12. Mormenekşe Enginar Festivali, büyük bir coşkuyla başladı.

Yayın: 04.05.2024 - 13:46

39 kez okundu

12. Mormenekṣe Enginar Festivali başladı… Açılışa Töre de katıldı

Festival, köy meydanında düzenlenen kortejle başladı ve dilek ağacına ilk defa dileklerin bırakılmasıyla heyecan doruğa çıktı. Ardından, festival alanında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Festivalin açılışında, Kıbrıs tarihine dair önemli el işleri sergilendi. Bu sergiler, gelecek nesillere Kıbrıs’ın zengin kültürel mirasını aktarma amacını taşıyordu. Festival alanında kurulan stantlarda, sadece enginarla yapılan lezzetler değil, aynı zamanda Kıbrıs kültürünü yansıtan ürünler de sergilendi ve satışa sunuldu.

Üç gün boyunca sürecek festivalin kapanış gecesi Pazar akşamı gerçekleşecek ve Türkiye’nin sevilen müzik gruplarından Ayna sahne alacak.

Festivalin açılışına Cumhurbaşkanı Vekili ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de katıldı. Töre, yaptığı konuşmada Kıbrıs Türk halkının milli bir kültüre sahip olduğunu ve bu kültürün korunmasının önemine vurgu yaptı. Üretimin korunması ve teşvik edilmesinin devletin görevi olduğunu belirten Töre, festivalin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir marka haline geldiğini ifade etti.

“Ekonominin ve toplumun güçlü bir şekilde desteklenmesi gerekiyor” diyen Töre, emeğin her zaman takdir edilmesi gerektiğini vurguladı. Töre, festivalin düzenlenmesine katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap