Papa, Noel mesajında İsrail’e Gazze’deki saldırılarına son verme çağrısı yaptı

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, geleneksel Noel mesajında, İsrail'in Gazze'deki askeri operasyonlarına ve sivil kayıplarına son verilmesi için yalvararak, dünya genelindeki çatışmalara, savaşlara ve zulme dikkat çekti.

Yayın: 26.12.2023 - 09:52

78 kez okundu

Papa, Noel mesajında İsrail’e Gazze’deki saldırılarına son verme çağrısı yaptı

Noel mesajını Vatikan’daki Aziz Petrus Bazilikası’nın meydanına bakan locasından veren Papa, Hz. İsa’nın doğumunu kutlayarak, dünya genelindeki Hristiyanların gözlerinin ve kalplerinin, İsa’nın doğduğu Beytüllahim’e çevrildiğini belirtti. Papa, dünya genelindeki pek çok katliama dikkat çekerek, masumların yaşamlarını yitirdiği acı olaylara vurgu yaptı.

Savaşı, bir varış noktası olmayan ve herkesi kaybeden bir yolculuk olarak nitelendiren Papa, barışın sağlanabilmesi için silahlara ve şiddete karşı durulması gerektiğini vurguladı. Özellikle Gazze’deki ve kutsal topraklardaki Hristiyan toplumunu kucaklayan Papa, Ekim ayında gerçekleşen menfur saldırının kurbanlarının acısını yüreğinde taşıdığını ifade etti. Papa, askeri operasyonların ve bu operasyonların masum sivil kurbanlar üzerindeki etkilerinin sona erdirilmesi için dua ettiğini ve insani yardımın sağlanması çağrısında bulunduğunu belirtti.

Papa Franciscus, Filistin sorununun çözümü için taraflar arasında güçlü siyasi irade ve uluslararası toplumun desteğiyle sürdürülen samimi diyalogun önemine vurgu yaparak, İsrail ve Filistin’deki barış için dua etti. Ayrıca Orta Doğu’daki diğer ülkelerdeki çatışmalara da değinen Papa, Suriye ve Yemen halkının yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti.

Ukrayna’da barışın sağlanması temennisinde bulunan Papa Franciscus, Ermenistan ile Azerbaycan arasında nihai barışın gelmesini ve bölgedeki insanların güvenli bir şekilde evlerine dönmelerini diledi. Sahel Bölgesi, Afrika Boynuzu, Kore Yarımadası ve Amerika kıtasındaki siyasi ve sosyal anlaşmazlıklara da değinen Papa, dünya genelinde barış ve kardeşlik arzusunu dile getirdi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap