ABD’li Senatör Sanders: “Filistin’e destek gösterisi düzenleyen öğrencileri destekliyorum”

ABD'li bağımsız Senatör Bernie Sanders, ülkenin üniversitelerinde Filistin'e destek gösterileri düzenleyen öğrencilerin yanında olduğunu belirtti.

Yayın: 04.05.2024 - 12:47

34 kez okundu

ABD’li Senatör Sanders: “Filistin’e destek gösterisi düzenleyen öğrencileri destekliyorum”

Sanders, Columbia Üniversitesi’nde, Filistin’e destek gösterilerinin diğer üniversitelere de yayılmasının ardından X sosyal medya platformunda bir açıklama yaptı.

Senatör, 1962’de Chicago Üniversitesi’nde ırkçı politikaların sona erdirilmesi için yapılan oturma eylemlerine katıldığını ve gözaltına alındığını hatırlatarak, “Gazze’deki savaşı protesto eden öğrencileri görmekten gurur duyuyorum. Barışçıl ve kararlı kalın. Siz tarihin doğru tarafında yer alıyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

Columbia Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi öğrenciler, okulun Gazze’deki saldırıları ve işgalini destekleyen şirketlere devam eden finansal yatırımlarını protesto etmek amacıyla 16 Nisan’da kampüs bahçesinde oturma eylemi başlatmıştı.

Rektörlük, eylemlerin 2. gününde, göstericilerin dağıtılması için New York polisinden yardım talep etmiş; polis, kampüse girerek 108 öğrenciyi gözaltına almıştı.

Columbia Üniversitesi’ndeki bu olay, 7 Ekim 2023’ten sonra ABD’deki üniversitelerde Filistinli öğrencilere karşı başlayan “ifade özgürlüğü kısıtlaması” tartışmalarını alevlendirirken gözaltına almalara tepki olarak öğrenci protestolarının ülke genelindeki diğer üniversitelere de yayılmasına neden olmuştu.

ABD genelinde birçok büyük üniversitede, Filistin’e destek için öğrenci eylemleri hala devam etmektedir.

Son 2 haftada polis, yaklaşık 2,200 kişiyi gözaltına aldı, aralarında bazı öğretim görevlileri de bulunmaktadır.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap