Pil ihtiyacına son veren çift taraflı güneş hücresi tanıtıldı!

Las Vegas'ta 9-12 Aralık tarihleri arasında düzenlenen CES 2024 fuarında, Ambient Photonics, kapalı ortamlarda kullanılabilecek çift taraflı güneş hücresi teknolojisini tanıttı. Bu devrimsel teknoloji, pil ihtiyacını ortadan kaldırarak geleceğin güç kaynağı olma potansiyeline sahip.

Yayın: 16.01.2024 - 00:50

102 kez okundu

Pil ihtiyacına son veren çift taraflı güneş hücresi tanıtıldı!

Ambient Photonics, geliştirdiği çift taraflı güneş hücresini düşük ışık koşullarında bile kullanılabilen kapalı ortam cihazları için özel olarak tasarladı. Bu güneş hücresi, iç ve dış yüzeyden aynı anda iç mekan ışık enerjisi toplayarak uzaktan kumanda gibi cihazlarda pil ihtiyacını ortadan kaldırabilecek bir çözüm sunuyor.

Diğer güneş hücrelerinden farkı nedir?

Futureflow.life’da yer alan habere göre, Ambient Photonics, çift taraflı güneş hücresinin detaylarını yakın bir zamanda CES fuarında duyuracak. Şirketin teknolojisi, geleneksel güneş hücrelerine göre üç kat daha fazla güç üretebiliyor. Yeni hücreler, endüstriyel bir baskı süreci kullanılarak üretiliyor ve özel enerji toplama molekülleri sayesinde farklı boyutlarda ve şekillerde tasarlanabiliyor.

Tanıtılan çift taraflı güneş hücresi nasıl çalışıyor?

Ambient Photonics’in metal içermeyen sentetik organik boyaları, ayarlanabilir elektronik ve optik özelliklere sahip. Bu özellik sayesinde güneş hücreleri, kompakt florasan, halojen, LED, flüoresan veya gölgeli doğal ışık dahil her türlü iç mekan ışığından güç çekebiliyor. Çift taraflı güneş hücresi, ışık enerjisini hem ön yüzeyden hem de arka yüzeyden toplayabiliyor. Ambient Photonics, ön yüzeyin hücrelerinin bilinen gücünün %100’ünü sunduğunu, arka yüzeyin ise en az ön yüzeyin yarısı kadar güç sunduğunu iddia ediyor.

Ambient’ın CEO’su Bates Marshall, bu yeni teknolojinin kablosuz klavye ve kumandalar gibi cihazlarda kullanılmasının yanı sıra gelecekte otomobil ve uçaklarda da yaygın olarak görülebileceğini belirtiyor.

Bates Marshall, Ambient Photonics’in yeni teknolojisi ile ilgili olarak, “Güneş enerjisi uzun süredir düşük güçlü elektronikler için bir seçenek oldu. Ancak şimdi çığır açan bilimimizi, kitlesel pazar cihazları için yüksek performanslı güneş hücresi teknolojisi geliştirmek için kullanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap