Rum Yönetimi sözcü vekilinden Erdoğan’ın davetiyle ilgili açıklama: Hristodulidis’e değil başkana yapılsaydı, açıklardık

Rum Yönetimi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Dubai'de Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis ile yaptığı ayaküstü görüşmenin ardından Hristodulidis'i Ankara'ya davet ettiği iddialarına ilişkin açıklamada bulundu.

Yayın: 13.12.2023 - 20:52

109 kez okundu

Rum Yönetimi sözcü vekilinden Erdoğan’ın davetiyle ilgili açıklama: Hristodulidis’e değil başkana yapılsaydı, açıklardık

Rum Yönetimi Sözcü Vekili Yannis Andoniu, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı’nı Ankara’ya davet etse, bunun kamuoyuna açıklanacağını ve herkesin bu daveti öğreneceğini belirtti. Andoniu, özel düzeyde, bir koridorda gerçekleşen görüşmenin içeriğinin açıklanamayacağını ifade etti.

Cyprus Times isimli internet gazetesi, Alithia gazetesinin manşete çektiği haberle ilgili bilgileri paylaştı. Gazete, Erdoğan’ın Hristodulidis’i davet ettiği iddiasını, Hristodulidis’in sadece birkaç çalışma arkadaşıyla bu bilgiyi paylaştığını öne sürdü.

Yannis Andoniu’nun açıklamasına göre, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın daveti Hristodulidis’e değil, Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı’na yapılsaydı, bu durumda bu daveti açıklamış olacaklarını belirtti. Andoniu, bu tür meselelerin Kıbrıs sorununun özüne dayanan ciddi konular olduğunu vurguladı.

Haberde, DİSİ ve Rum Meclisi Başkanı Annit Dimitriu’nun siyasi liderlerin ve kurumların bu ciddi bilgileri medyadan öğrenmek zorunda kalmasını eleştirdiği ve Rum Ulusal Konseyi’nin derhal toplanmasını istediği ifade edildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap