Rusya: İsrail’in Şam Havalimanı’na saldırısını şiddetle kınıyoruz

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İsrail'in Suriye'de bulunan Şam Havalimanı'nı hedef alarak gerçekleştirdiği saldırıya tepki gösterdi.

Yayın: 28.11.2023 - 08:46

118 kez okundu

Rusya: İsrail’in Şam Havalimanı’na saldırısını şiddetle kınıyoruz

Zaharova, yazılı bir açıklama yaparak, “İsrail’in Suriye’deki önemli bir sivil altyapı tesisi üzerine düzenlediği son kışkırtıcı saldırıyı şiddetle kınıyoruz.” dedi.

Zaharova’nın açıklamasında, İsrail uçaklarının daha önceki saldırıların ardından tekrar faaliyete geçen Şam Uluslararası Havalimanı’nı bir kez daha vurduğunu belirtti. Havalimanının süresiz olarak faaliyetini durdurduğunu ve sivil uçakların acilen Suriye’nin diğer havalimanlarına yönlendirildiğini ifade etti.

Sözcü Zaharova, şu açıklamalarda bulundu: “Suriye topraklarına yönelik devam eden saldırıları, bu devletin egemenliğinin ve uluslararası hukukun temel normlarının ciddi bir ihlali olarak görüyoruz. İsrail’in Suriye’deki önemli bir sivil altyapı tesisi üzerine düzenlediği son kışkırtıcı saldırıyı şiddetle kınıyoruz.”

Zaharova, söz konusu saldırının, özellikle Filistin-İsrail çatışması bölgesindeki durumun kötüleşmesi ve buna bağlı olarak bölgesel gerilimin artmasının son derece tehlikeli sonuçlara yol açabileceği uyarısında bulunarak, masum insanların hayatlarını tehlikeye atan sorumsuz eylemlere son verilmesi çağrısında bulundu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap