Sağlık Bakanlığı ve Erenköy-Karpaz Belediyesi arasında sağlık hizmetleri verilmesine ilişkin protokol imzalandı

Sağlık Bakanlığı ile Erenköy-Karpaz Belediyesi arasında sağlık hizmetleri sunulmasına yönelik bir protokol imzalandı.

Yayın: 25.01.2024 - 22:17

66 kez okundu

Sağlık Bakanlığı ve Erenköy-Karpaz Belediyesi arasında sağlık hizmetleri verilmesine ilişkin protokol imzalandı

Protokol, engelli, yatağa bağlı veya yerinde sağlık bakımına ihtiyaç duyan bireylere yönelik yerinde ortak sağlık hizmeti sunmayı amaçlamaktadır.

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek ve Erenköy-Dipkarpaz Belediye Başkanı Hamit Bakırcı’nın katıldığı imza töreninde, protokolün sağlık hizmetlerine erişmekte zorlanan kesimlere yönelik önemli bir adım olduğu vurgulandı. Bakan Dinçyürek, protokol kapsamında Erenköy-Karpaz Belediyesi sınırları içinde, hastaların evlerinde bakım hizmetlerinin sağlık bakanlığı ve belediyenin iş birliğiyle gerçekleştirileceğini belirtti ve Başkan Bakırcı’ya teşekkür etti.

Dinçyürek, protokolün bir pilot çalışma olarak başlayacağını ve ilerleyen dönemde Mehmetçik Belediyesi’nin de projeye dahil edilebileceğini belirterek, böylece İskele’ye doğru genişleyerek, evinde bakıma muhtaç hastalara yerinde sağlık hizmeti sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Projenin yeni bir hekim istihdamını içerdiğini ifade eden Dinçyürek, aynı zamanda Yenierenköy Sağlık Merkezi’ne bağlı belediye ile birlikte halihazırda istihdam edilen bir hemşire ve fizyoterapistin de projede görev alacağını belirtti.

Bakan Dinçyürek, bu çalışmanın sadece bölgeye değil, ada genelinde bir rol model oluşturacağını belirtti. Erenköy-Dipkarpaz Belediye Başkanı Hamit Bakırcı da protokolün “ülkede bir ilk” olduğunu ve yaşlılara yönelik sağlık ve sosyal hizmetlerde önemli bir adım olduğunu ifade ederek, Bakan Dinçyürek’e destekleri ve işbirliği için teşekkür etti.

Bakırcı, protokol kapsamında gerekirse bir doktor eşliğinde hemşirelerle yerinde bakım dahilinde fizik tedavi açısından da hizmet sunulacağını kaydetti. Yaşlı koronik hastaların ilaç temininin de protokol kapsamında yapılacağını ifade eden Bakırcı, projenin başarıya ulaşması durumunda tüm ülke genelinde genişletileceğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap