Selma Eylem: Konteynır okullara hayır!

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, yarın 18 okulda öğleden sonra ders yapılmayacağını ve Gazimağusa'da bir eylem gerçekleştirileceğini açıkladı. Eylem kararının nedeni olarak, "Öğrencilerimizin açlıkla karşı karşıya kaldığı ve güvenliklerinin tehlikede olduğu koşullara karşı direneceğiz" dedi.

Yayın: 16.10.2023 - 21:22

150 kez okundu

Selma Eylem: Konteynır okullara hayır!

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), yarın için 18 okulda öğleden sonra ders yapmama kararı aldı. KTOEÖS, bu kararını “öğrencilerin güvenliğinin tehlikede olduğu, konteyner okullarda eğitim görmeye zorlandığı, hazırlık ve düzenlemeler yapılmadan tam gün eğitime geçişin dayatıldığı” gerekçesiyle aldı. Sendika ayrıca, yarın saat 14.00’te Gazimağusa’da bulunan Namık Kemal Lisesi önünde bir yürüyüş etkinliği düzenlemeyi planlıyor.

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem tarafından yapılan yazılı açıklamada, greve katılacak okullar belirtilirken, veliler, okul aile birlikleri ve Gazimağusa halkı, bu eyleme katılarak destek vermeye davet edildi.

Açıklamada, “Öğrencilerimizin aç kaldığı, güvenliklerinin tehlikede olduğu, konteyner okullarda eğitim aldığı, hazırlık ve düzenlemeler yapılmadan ‘tam gün’ eğitime geçişin kamuoyuna yanıltıcı bir şekilde dayatıldığı bir duruma boyun eğmeyeceğiz.

Yarın saat 14.00’te Namık Kemal Lisesi önünde toplanarak bir yürüyüş eylemi gerçekleştireceğiz” denildi ve bu eyleme katılacak okullar şunlar olarak belirtildi: “Gazimağusa Türk Maarif Koleji, Namık Kemal Lisesi, Çanakkale Ortaokulu, Canbulat Özgürlük Ortaokulu, Gazimağusa Meslek Lisesi, Gazimağusa Ticaret Lisesi, Doktor Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi.”

Ayrıca, yarın öğleden sonra eylemde yer alacak diğer okullar ise şunlar: “Lefkoşa Türk Lisesi, Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu, İrsen Küçük Ortaokulu, Demokrasi Ortaokulu, Bayraktar Ortaokulu, Esin Leman Lisesi, Meral Vedat Ertüngü Lisesi, Gazimağusa Türk Maarif Koleji, Namık Kemal Lisesi, Çanakkale Ortaokulu, Canbulat Özgürlük Ortaokulu, Gazimağusa Meslek Lisesi, Gazimağusa Ticaret Lisesi, Doktor Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi, Anafartalar Lisesi, Esentepe Ortaokulu, Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu, Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi.”

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap