Shakira’nın İspanya’daki vergi kaçırma davası tarafların anlaşmasıyla bir günde bitti

"Shakira" takma adıyla bilinen Kolombiyalı şarkıcı Isabel Mebarak Ripoll, İspanya'da vergi kaçakçılığı iddialarıyla ilgili olarak açılan davada suçlamaları kabul ederek anlaşma yaparak cezaevinden kurtuldu.

Yayın: 21.11.2023 - 11:18

183 kez okundu

Shakira’nın İspanya’daki vergi kaçırma davası tarafların anlaşmasıyla bir günde bitti

Barselona İl Mahkemesi’nde görülen dava, Shakira’nın da sanık koltuğuna oturduğu tek bir gün içinde sona erdi.

İspanya’da yaşadığı döneme dayanarak, 2012-2014 yılları arasında 6 ayrı vergi kaçakçılığı suçuyla suçlanan ve toplamda 14.5 milyon avro vergi kaçırmakla itham edilen Shakira hakkında, savcılık 8 yıl 2 ay hapis cezası ve toplamda 23 milyon avro para cezası talep etmişti.

Suçlamaları kabul eden Shakira, 3 yıl hapis cezası, 14.5 milyon avro vergi cezası ve 7.3 milyon avro para cezasını kabul etti.

Mahkeme kaynaklarına göre, Kolombiyalı şarkıcının temiz adli sicili ve ayrıca ödediği 432 bin avro nedeniyle cezasının ertelendiği, bu koşullar altında cezaevine girmeyeceği belirtildi.

Shakira’nın gelecekte benzer bir suçtan mahkum olması durumunda Barselona İl Mahkemesi’nde verilen hapis cezasının yürürlüğe girebileceği ifade edildi.

Eski Barselona futbolcusu Gerard Pique ile birlikte yaşadığı dönemde bir süreliğine Barselona’da ikamet eden Shakira, ülke yasalarına göre 183 günden fazla burada kaldığı için vergi mükellefi olmuştu.

Savcılık, Shakira’nın İspanya’da vergi ödemekten kaçınmak amacıyla gelirlerini ve varlıklarını İspanyol Vergi Dairesi’nden gizleyerek, İngiliz Virgin Adaları, Cayman Adaları, Malta, Panama ve Lüksemburg merkezli bir şirket ağına aktardığını iddia etmişti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap