Siyah giyimli 200 kişi eğlence mekanı önünde toplandı, Güney Kıbrıs polisi izledi

Güney Kıbrıs’ta suç faaliyetlerinin artışıyla birlikte, Lefkoşa’da siyah giyimli 200 kişi polisin gözü önünde gövde gösterisi yaptı. Polisin olaya müdahale etmemesi dikkat çekti.

Yayın: 22.05.2024 - 22:37

112 kez okundu

Siyah giyimli 200 kişi eğlence mekanı önünde toplandı, Güney Kıbrıs polisi izledi

Son dönemde suç faaliyetlerinin hızla arttığı Güney Kıbrıs’ta, cinayet, cinayete teşebbüs ve güpegündüz ateş açma gibi olaylar sıkça yaşanırken, Cuma gecesi Lefkoşa’nın Rum kesimindeki bir eğlence mekanı, “başkentin iki çetesinden birinin, polisin gözü önünde” gövde gösterisine sahne oldu.

Alithia gazetesi, haberi “Siyah Giyimli Adamlar Mesaj Vermek İçin Sokağa Çıktı… Gövde Gösterisi Yaptılar… Polis Karşı Kaldırımdan İzledi” başlık ve spotlarıyla duyurdu. Habere göre, Lefkoşa’nın Rum kesiminin gece hayatını kontrol altına almak isteyen bir çeteye mensup 200 civarında siyah giyimli kişi, “karşı kaldırımdaki polis ekibinin gözünün içine baka baka ve hiçbir korku belirtisi göstermeden” bir eğlence mekanının önünde toplandı.

Gövde gösterisinin, gün içerisinde karşıt çetenin, perşembe gecesi söz konusu mekana gideceği mesajı üzerine yapıldığı belirtiliyor. Siyah giyimli çete üyeleri, sabaha kadar mekanın önünde bekledi. Uyarı mesajı üzerine bölgede konuşlanan polis devriyesi ise mekanın karşı kaldırımından, çete üyelerinin gövde gösterisini izlemekle yetindi.

Haberde, birkaç kilometre mesafedeki bir spor merkezinin yanındaki otoparkta da uyarı mesajını veren rakip çetenin yine siyah giyimli mensuplarının toplandığı yazıldı. Bölgeye gönderilen polis ekiplerinin tutuklama yapmadığı, sadece kimlik kontrolü ile yetindiği belirtildi. Otoparkta toplanan çete üyelerinin Bangladeş, Pakistan ve Suriyeli yabancılardan oluştuğu bilgisi verildi.

Son dönemde Güney Kıbrıs’ta suç olaylarının artması, halk arasında endişe yaratıyor. Cinayet, cinayete teşebbüs, güpegündüz ateş açma gibi olayların sıklıkla yaşanması, güvenlik önlemlerinin yeterliliği konusunda tartışmalara neden oluyor. Polisin, çeteler arasındaki bu tür gövde gösterilerine müdahale etmemesi ise eleştirilerin hedefi haline geliyor.

Gece hayatını kontrol altına almak isteyen çeteler arasındaki bu mücadele, sadece Lefkoşa’nın Rum kesimi ile sınırlı kalmıyor. Güney Kıbrıs genelinde çetelerin etkinliği artarken, bu durumun toplum üzerinde yarattığı baskı ve korku giderek büyüyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap