Tayland’da 2 yıl önce yasal hale gelen esrar yetiştirmenin yeniden yasaklanması planlanıyor

Tayland Başbakanı Srettha Thavisin, esrar yetiştirme ve bulundurmayı yeniden yasaklama çağrısında bulundu. Ülkede 2 yıl önce yasal hale gelen esrar üretimiyle ilgili mevcut düzenlemelere eleştiriler getirdi.

Yayın: 09.05.2024 - 09:12

177 kez okundu

Tayland’da 2 yıl önce yasal hale gelen esrar yetiştirmenin yeniden yasaklanması planlanıyor

Srettha, X sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, 2022’de Tayland’ın esrar üretimini yasallaştırmasının ardından ülkede esrarın tıbbi kullanımını teşvik etmeye yönelik yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini belirtti. Sağlık Bakanlığı ile bu konuda iletişime geçtiğini söyleyerek, esrarın sadece belirli tıbbi amaçlar için kullanılmasını sağlamaya yönelik kuralların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Srettha ayrıca, yerel yetkililere illegal uyuşturucu ticaretini engelleme talimatı verdi ve bu konuda hızlı bir şekilde sonuç alınmasını istedi. Mevcut düzenlemenin, çocukların uyuşturucu maddeye erişimini kolaylaştırarak suç oranlarını artırdığını savundu.

Tayland’da esrarın yasallaşmasıyla ilgili olarak, 2022’de hükümetin bu konudaki politikasını yeniden değerlendirmesi gerektiğini belirten Srettha, esrarın geniş kapsamlı kullanımının ülkeye olumsuz etkileri olduğunu savundu.

Tayland’da esrarın yasallaşmasıyla ilgili tartışmalar devam ederken, hükümetin esrar kullanımını denetleme ve kontrol etme çabaları da devam ediyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap