TBMM Milli Savunma Komisyonu heyeti KKTC’de

Hulusi Akar liderliğindeki Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu heyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde çeşitli temaslar gerçekleştiriyor.

Yayın: 05.02.2024 - 08:12

165 kez okundu

TBMM Milli Savunma Komisyonu heyeti KKTC’de

Ziyaret kapsamında, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Komisyon üyelerine Maraş’ta eşlik etti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç, Meclis Hukuk, Siyasi İşler ve Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Yasemi Öztürk gibi isimler de bu geziye katıldı.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Maraş ziyaretinde bölgedeki son gelişmeler hakkında bilgi aldığı gibi aynı zamanda vatandaşlarla sohbet etti.

Akar, yaptığı açıklamada, bu noktaya gelmenin kolay olmadığını vurgulayarak, birçok Mücahit ve Mehmetçik’in şehit verildiğini hatırlattı ve şehitleri rahmetle anma gerekliliğini vurguladı.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına başarılar dileyen Akar, bu zorlu görevlerinde kendilerine güven duyduğunu ifade etti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ise konuşmasında, Kıbrıs’ın milli bir davası olduğunu ve bu davayı Türk milletiyle birlikte yürüttüklerini belirtti.

Töre, TBMM Milli Savunma Komisyonu üyelerini KKTC’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ne mutlu Türk’üm diyene” ifadesiyle hepimizin Türk milleti olduğunu vurguladı.

Konuk heyetin, yarın KKTC devlet ve hükümet yetkililerini ziyaret etmesi planlanıyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap