TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atina ziyareti öncesinde Yunan Kathimerini gazetesine konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Yunanistan'ı düşman olarak görmediğini ve komşularıyla herhangi bir çözülemeyecek sorunun olmadığını vurgulayarak, Türk-Yunan ilişkilerinde yeni bir sayfa açılması ve kazan-kazan ilkesine odaklanılması gerektiğini belirtti.

Yayın: 06.12.2023 - 12:26

112 kez okundu

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atina ziyareti öncesinde Yunan Kathimerini gazetesine konuştu

Erdoğan, iki ülke arasındaki diyalog kanallarının açık olduğunu ve ilişkilerin olumlu bir ivme kazandığını ifade etti. Ayrıca, 7 Aralık’ta planlanan Atina ziyaretinde dostane ilişkiler ve iyi komşuluk bildirgesinin imzalanmasını beklediğini söyledi.

Erdoğan, Türkiye’nin Yunanistan’ı düşman olarak görmediğini, her iki ülkenin de düşmana değil, dostlara ihtiyaç duyduğunu belirterek, tarihi ve kültürel bağlarına vurgu yaptı. İki ülke arasında çözülememiş meseleler olduğunu ancak bu sorunların diyalog yoluyla çözülebileceğini ifade etti. Ayrıca, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in de işbirliği ve dostluk isteğine inandığını söyledi.

Uyuşmazlıkların diyalog ve iyi niyetle çözülebileceğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin olumlu bir ivme kazandığını, diyalog kanallarının aktif olduğunu ve işbirliğinin karşılıklı güven temelinde geliştirildiğini kaydetti. İki ülke arasında işlemeyen mekanizmaların canlandırıldığına dikkat çekti.

Erdoğan, 7 Aralık’taki ziyaretin ardından Türkiye ile Yunanistan arasındaki dostluk ve iyi komşuluk konulu bildirgenin imzalanmasıyla ilişkilerin daha da güçleneceğini belirtti. Ayrıca, her iki ülkenin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

Gazze’deki soykırıya karşı çıkarak Batı toplumunun temel değerlerini savunduklarını belirten Erdoğan, insan haklarının çiğnenmesine sessiz kalmamanın önemini vurguladı. Türkiye’nin uluslararası ilişkilerde hakkaniyet, adalet ve vicdanın savunucusu olduğunu söyledi ve Batı’nın bu değerlere uygun hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap