TDP, Ev İçi Şiddet Yasasının bir an önce Meclisten geçmesi çağrısı yaptı

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mine Atlı, İskele Polis Müdürlüğü'nün adının sürekli "kadına şiddet olaylarında hiçbir şey yapmayan" ve hatta "şiddet uygulayıcısı erkekleri koruyan karakol" olarak anılmasını eleştirerek, Polis Genel Müdürlüğü'ne (PGM) bu duruma çözüm bulma çağrısında bulundu.

Yayın: 18.11.2023 - 19:06

125 kez okundu

TDP, Ev İçi Şiddet Yasasının  bir an önce Meclisten geçmesi çağrısı yaptı

Atlı, İskele’de yaşayan bir şiddet mağdurunun maruz kaldığı şiddet olaylarına İskele Polis Müdürlüğü’nün kayıtsız kaldığını iddia etti. Kadına şiddetle mücadelede polisin önemli bir rol oynaması gerektiğini vurgulayan Atlı, PGM Müdürü’nün bu durumu göz ardı etmemesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Meclis’e Ev İçi Şiddet Yasası’nın bir an önce geçmesi için harekete geçme çağrısında bulundu.

Atlı, polisin kadına şiddete adeta çanak tutmasının ve şiddet uygulayıcılara ödül vermesinin kabul edilemez olduğunu ifade ederek, PGM Müdürü’nün bu duruma müdahale etmesi ve Meclis’in Ev İçi Şiddet Yasası’nı yasalaştırması için kaç kadının daha ölmesi gerektiğini sordu. Şiddet mağduru kadının sosyal medyada paylaştığı ifadeleri ele alan Atlı, polisin mağdurlara gereken desteği sağlaması ve şiddet uygulayıcılara karşı caydırıcı tedbirleri alması gerektiğini belirtti. Ayrıca, kadına karşı şiddetin Kuzey Kıbrıs’ta artık saklanamaz boyutlara ulaştığını vurgulayarak, polisin ve hükümetin bu konuda harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Mine Atlı, kadına şiddet konusunda karakolların tavrıyla ilgili bir standart olması gerektiğini ifade ederek, Ev İçi Şiddet Yasası’ndaki standartların uygulanması çağrısında bulundu. Yasaya rağmen standartların uygulanmaması durumunda, PGM Müdürü ve karakol amirlerinin sorumluluğunu vurgulayan Atlı, her polis görevlisinin ve amirin aynı standartları uygulamasının sağlanması gerektiğini belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap