Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 29.05.2024 - 15:21
Güncelleme: 29.05.2024 - 15:21
559 kez okundu
Peki, gerçekten bir televizyonlar kapalıyken ses veya görüntü kaydı yapabilir mi?
Günümüzde akıllı televizyonlar, kişisel asistan gibi çalışabilen çok yönlü cihazlar haline geldi. Android tabanlı televizyonlar, sesli kontrol özellikleri ile kullanıcı deneyimini üst seviyeye taşıyor. Ancak bu özellikler, beraberinde bazı güvenlik endişelerini de getiriyor.
2015 yılında Güney Koreli teknoloji devi Samsung, televizyonlardaki sesli kontrol özelliği hakkında bir açıklama yapmıştı. Şirket, bu özelliğin dinleme yapabileceğini ve bu verilerin üçüncü taraflara aktarılabileceğini belirtmişti. Ancak Samsung, kullanıcı gizliliğine büyük önem verdiklerini ve çeşitli şifreleme yöntemleri kullandıklarını da ifade etmişti. Bugün hala Samsung akıllı televizyonların dinleme yapıp yapmadığı konusunda net bir bilgi yok.
Günümüzde üretilen yeni nesil akıllı televizyonlarda webcam bulunuyor. Bu durum, siber saldırganlar tarafından sömürülebiliyor. Dolayısıyla Ramazan Kurtoğlu’nun açıklamaları, en azından webcam bulunan televizyonlar için gerçek bir ihtimali işaret ediyor. Kurtoğlu’nun söyledikleri ilk başta abartılı gibi görünse de, bu cihazların hacklenmesi ve görüntü kaydetmesi mümkün.
Ancak burada asıl önemli olan nokta, sürekli birilerinin sizi izlediğini düşünerek hayatınıza devam edemeyeceğiniz gerçeğidir. Evet, webcam özellikli bir televizyonun hacklenmesi ve görüntü kaydetmesi ihtimal dahilinde, ancak nasıl ki “Ya hacklenirse…” korkusuyla telefonunuzdaki fotoğrafları ve mesajları sürekli silmiyorsanız, televizyonunuz için de aynı endişeyi taşımanıza gerek yok. Politikacılar, ünlü iş insanları veya kanaat önderleri için risk daha yüksek olabilir, ancak sıradan insanlar için bu ihtimal oldukça düşüktür.
Algoritmalar ve internete bağlı cihazların egemen olduğu bir dünyada, gizliliği mutlak şekilde korumak ne yazık ki mümkün değil. Dijital dünyada tam bir gizlilik sağlamak isteyen bir bireyin, internet kullanımından tamamen kaçınması gerekiyor ki bu da pek olası değil. Teknolojinin bu kadar iç içe geçtiği bir dönemde, dijital dünyada gizlilik ve güvenlik konularında dikkatli olmak önemlidir, ancak bu konular hayatımızı kontrol edemeyecek düzeyde olmalıdır.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.