TIME dergisine göre İsrail, dünya çapında destek kaybediyor

Time dergisine göre, dünya genelinde İsrail'e yönelik destek 7 Ekim'den bu yana önemli ölçüde azalmış durumda.

Yayın: 22.01.2024 - 09:38

69 kez okundu

TIME dergisine göre İsrail, dünya çapında destek kaybediyor

Time’ın “Morning Consult” adlı araştırma şirketinden elde ettiği verilere göre, 43 ülkeden 42’sinde İsrail’e olan destek gerilemiş durumda.

Yapılan ankete göre, Ekim-Aralık 2023 döneminde 6 kıtada 43 ülkede toplamda 300 ila 6 bin arasında yanıt alındı.

Bu verilere göre, Çin, Güney Afrika, Brezilya ve diğer Latin Amerika ülkelerinde İsrail’e karşı pozitif bakış açısına sahip olanların sayısı azalarak negatif yöne kaymış durumda.

Halihazırda İsrail’e yönelik olumsuz görüşlere sahip olan Japonya, Güney Kore ve İngiltere gibi ülkelerde de destek verenlerin oranında önemli bir düşüş yaşandığı görülmüştür.

Eylül 2023 verileriyle kıyaslandığında, Japonya’da İsrail’e karşı olumsuz görüş bildirenlerin oranı yüzde 39’dan yüzde 62’ye, Güney Kore’de yüzde 5’ten yüzde 47’ye, İngiltere’de ise yüzde 17,1’den yüzde 29,8’e çıkmıştır.

Ancak, ABD hala İsrail’e olan desteğini sürdürüyor. İsrail’e destek verenlerin oranı ABD’de azalmış olsa da yüzde 18,2’den yüzde 16’ya gerilemiştir.

Morning Consult Siyasi İstihbarat Birimi Başkan Yardımcısı Sonnet Frisbie, Time’a yaptığı açıklamada, “Bu veriler, İsrail’in şu anda uluslararası toplumda ne kadar zor bir dönemden geçtiğini gösteriyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap