Töre: “KKTC mücahit ve Mehmetçiklerin güvencesinde yoluna devam edecek”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) mücahitler ve Mehmetçikler tarafından güvence altında ilerleyeceğini belirtti.

Yayın: 20.04.2024 - 09:18

82 kez okundu

Töre: “KKTC mücahit ve Mehmetçiklerin güvencesinde yoluna devam edecek”

Dün gerçekleşen törende, Mehmetçik Büyükkonuk Belediyesi tarafından işletilecek olan Bafra Halk Plajı Bostancı Beach Restaurant açılışı gerçekleştirildi.

Törene, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel ve diğer yetkililer katıldı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, açılışta yaptığı konuşmada, hükümetin KKTC’yi daha da geliştirmekle sorumlu olduğunu ve bu çerçevede atıl durumda olan bir yerin Türkiye Cumhuriyeti’nin katkılarıyla belediye tarafından restore edilerek hizmete açılmasının memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Töre, bazı kesimlerin bilinçli olarak ülkede felaket senaryoları oluşturduğunu ancak gerçeklikle bu senaryolar arasında fark olduğunu belirtti.

Turizm sektöründe 30 bin yatak kapasitesine ulaşıldığını vurgulayan Töre, binlerce iş insanı ve zanaatkarın ülke ekonomisinin gelişmesi için çalıştığını ifade etti.

Töre, halen bazılarının 1974 Mutlu Barış Harekatı öncesinde kaldığını ancak KKTC’nin mücahitler ve Mehmetçiklerin güvencesiyle ilerleyeceğini vurguladı.

Konuşmaların ardından açılış için kurdele kesildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap