Töre: “Türkiye olmadan Kıbrıs Türk halkının milli mücadelesini devam ettirmesi mümkün değildir”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türkiye'nin olmadan Kıbrıs Türk halkının milli mücadelesini sürdürmenin mümkün olmadığını ifade etti.

Yayın: 16.01.2024 - 17:22

235 kez okundu

Töre: “Türkiye olmadan Kıbrıs Türk halkının milli mücadelesini devam ettirmesi mümkün değildir”

Malatya Gençlik ve Eğitim Derneği heyetiyle gerçekleştirdiği görüşmede Töre, Türkiye’nin önemine vurgu yaparak, Kıbrıs Türk mücahitleri ve halkının mücadelesiyle bu günlere geldiklerini belirtti.

Dernek Başkanı Ahmet Bayduz ise, Başkan Töre’nin Malatya’daki temaslarını hatırlatarak, şehrin selamlarını getirdiklerini dile getirdi. Töre’nin konuşmalarında vatanın bir bütün olduğu vurgusunu yaptığını ifade etti.

Töre, Türkiye’nin iki Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ve Turgut Özal’ın Malatya kökenli olduğunu anımsatarak, şehrin milli ve manevi değerlere her zaman sahip çıkan bir yapısı olduğunu söyledi. Türk milletinin milli birlik ve beraberliğini savunan bir düşünceye sahip olduğunu vurgulayan Töre, anavatan Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) vazgeçilmez olduğunu kaydetti.

“Türkiye olmadan Kıbrıs Türk halkının milli mücadelesini devam ettirmesi mümkün değildir” ifadesini kullanan Töre, Kıbrıs Türk mücahitleri ve halkının mücadelesiyle bugünlere geldiklerini belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap