Tudor Beşiktaş için İstanbul’a geldi

Şenol Güneş'in ayrılmasının ardından Beşiktaş'ın teknik direktörlüğüne geçmesi beklenen Hırvat Igor Tudor, Türkiye'ye geldi ve Beşiktaş Kulübü resmi bir açıklama yaptı.

Yayın: 20.10.2023 - 16:27

162 kez okundu

Tudor Beşiktaş için İstanbul’a geldi

Beşiktaş’ta, olaylı bir şekilde sona eren Lugano maçının ardından Şenol Güneş’in istifasının ardından, yeni bir başkan atanana kadar takımın başında Burak Yılmaz olacak şeklinde bir açıklama yapılmıştı. Genç teknik adam, takımın başında çıktığı ilk maçı galibiyetle tamamladı ve şu an milli ara döneminde Galatasaray derbisi için hazırlıklara odaklanıyor.

İki Yeni Yardımcı Gündemde

Bu gelişmeyle birlikte, Beşiktaş, Burak Yılmaz’ın teknik ekibine iki yeni yardımcı ekledi. Tudor’un teknik direktörlüğünde daha önce Galatasaray teknik heyetinde görev almış olan Hari Vukas ve Toni Modric, Burak Yılmaz’ın teknik ekibine katıldı.

Tudor Tekrar İstanbul’da

Siyah-Beyazlılar’da, Igor Tudor’un Beşiktaş’ın başına geçeceği söylentileri, iki eski yardımcısının kulüpte göreve başlamasının ardından hız kazanmıştı. Ancak milli aranın sona ermesinin ardından Hırvat teknik adamın, İstanbul’a görüşmelerde bulunmak üzere geldiği iddia ediliyor.

Başkan Ahmet Nur Çebi, seçimlere kadar Burak Yılmaz’la devam etme kararını açıklamıştı, ancak Tudor’un bu iddiaları reddetmişti, şu sözlerle:

Yeni bir teknik direktör konusu gündemimizi işgal etmiyor. Bu konuda karar verme yetkisi, yeni başkan ve yönetim kuruluna aittir, ve bu durum etik bir yaklaşımı gerektirir. Kişisel olarak, başkalarına yapılmasını istemediğim şeyleri yapmam prensibiyle hareket ederim. Burak Yılmaz’ın teknik direktörlük pozisyonunda daha fazla başarılı olma olasılığı, takımı ve oyuncuları yakından tanıması nedeniyle oldukça yüksektir. Başka bir teknik direktör gelirse, uyum sağlaması için zaman gerekecektir. Bu nedenle Burak Yılmaz ile yola devam etmeye karar verdik. Şu dönemde, Burak Yılmaz dışında bir teknik direktörle çalışmak hem riskli olabilir hem de etik kurallara uymayabilir.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap