Tufan Erhürman: Biz varız, bu yol birlikte yürünecek

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkede artan zorluklara dikkat çekti...

Yayın: 27.10.2023 - 13:54

184 kez okundu

Tufan Erhürman: Biz varız, bu yol birlikte yürünecek

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkede artan zorluklara dikkat çekerek, parti olarak başlatacakları eylem sürecine işaret etti ve “Bu akşam böyle bir zihniyeti reddettiğimizi göstermek için sokaktayız” dedi.

CTP, “Biz Varız: Bu Yol Birlikte Yürünecek” sloganıyla bugün Lefkoşa’da Kuğulu Park’ta gerçekleştireceği yürüyüşle sokakta eylem sürecini başlatıyor.

Erhürman, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yoksullaşıyoruz, her gün daha da kötüye gidiyoruz, çocuklarımızın geleceği için kaygılanıyoruz” dedi.

Genel Başkan, yalnızca şikayet etmediklerini, aynı zamanda samimi bir endişe taşıdıklarını ifade ederek, “Her geçen gün daha fazla geride kaldığımızı ve düzeltilmesi zorlaşan sorunlarla karşı karşıya olduğumuzu biliyoruz” dedi.

Erhürman, çocukların, depreme dayanıksız okullarda, kalabalık sınıflarda, açlık sorunu yaşadıkları eğitimi sızlayan vicdanlarla izlediklerini belirtti.

Bu durumu, çocukların geleceğine yönelik bir endişe olarak tanımlayan Erhürman, “Hala koltuklarının peşinde koşanların umursamazlığını gördüğümüzde, bu halkın çabaları ve tarihi mücadelesinin sonucu olarak geldiği bu noktayı kabul etmeyeceğimizi göstermek için bu akşam sokaklardayız” dedi.

Erhürman, bugünkü yürüyüşün bir başlangıç olduğunu belirterek, “Ülkemizde insan onuruna uygun, mutlu, güvende ve huzurlu bir yaşam hakkı vardır. Filistin’deki acılarla yüreklerimiz yanarken, ülkedeki çocuklarımızın gelecek endişesiyle hareket ediyoruz. Yarın daha da geç olabileceğimizin bilinci ve sorumluluğuyla sokaklardayız” açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap