Türkiye’de gündem yaratan kabanın fiyatı görenleri şaşırttı!

İstanbul’daki bir lüks alışveriş merkezinde satılan, nesli koruma altındaki vikunyaların tüyünden yapılan özel bir kabanın fiyatı, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Yayın: 20.01.2024 - 21:38

123 kez okundu

Türkiye’de gündem yaratan kabanın fiyatı görenleri şaşırttı!

Kabanın Türkiye’ye sadece üç adet geldiği ve şaşırtıcı bir şekilde bir tanesinin satıldığı belirtildi. Gazeteci Faik Erdemli’nin deneyimlediği kabanın fiyatı, güncel kurla 45 bin dolara(1 milyon 321 bin 920TL) tekabül ediyor.

Vikunya Yününden Özel Tasarım Kaban: Hem Şaşaalı Hem Tartışmalı

Dünya genelinde tanınmış bir giyim mağazasında bulunan vikunya yünü kullanılarak üretilmiş kaban ,vikunyaların sayısının zamanla azalması ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olması nedeniyle öne çıkan tartışma konularından biri oldu.

Gazeteci Faik Erdemli’nin mağazada denediği kaban, Türkiye’de sıra dışı fiyatıyla gündeme oturmuş durumda. Erdemli’nin ifadesine göre, kabanın fiyatını öğrendiğinde gözlerine inanamadı. Vikunya yünü kullanılarak üretilen kabanın, Türkiye’ye sadece üç adet getirildiği ve kısa sürede birinin satıldığı belirtildi.

Sosyal Medyada Büyük Tepki: “Asgari Ücretlinin Ömrü Boyunca Kazandığı Para!”

Sosyal medya kullanıcıları, kabanın fiyatına büyük tepki gösterdi. “Bu parayı asgari ücretliler ömürleri boyunca zor kazanıyor. Sonra git vestiyere bırak. Ev alıp otursun kışın daha sıcak tutardı” gibi yorumlar yapılarak lüks tüketimin eleştirildiği görüldü.

Vikunya Popülasyonu Tehlike Altında

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Vikunya’ların sayısı, 14. yüzyılda 1 milyondan günümüzde 5 bine kadar düşmüş durumda. Vikunya yününün popülerliği ve değeri, bu azalan popülasyonla doğru orantılı olarak artıyor.

Türkiye’de sınırlı sayıda bulunan ve yüksek fiyatıyla dikkat çeken bu özel tasarım kaban, lüks tüketim ve çevresel hassasiyet konularında gündemi meşgul ediyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap