Türkiye’nin teknoloji liderleri DAÜ’nün Yapay Zeka Zirvesi’nde buluştu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ev sahipliğinde düzenlenen "Yapay Zeka Zirvesi'24", Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda gerçekleşti.

Yayın: 22.04.2024 - 17:29

23 kez okundu

Türkiye’nin teknoloji liderleri DAÜ’nün Yapay Zeka Zirvesi’nde buluştu

Etkinlik, Döveç Group of Companies ana sponsorluğunda gerçekleştirildi ve Türkiye’nin teknoloji liderlerinden temsilcilerin konuşmacı olarak katıldığı bir platform sundu. Dünya çapında hizmet veren Microsoft, IBM, Google, Türk Hava Yolları, Amazon, Mext ve Huawei gibi şirketlerden uzmanlar, geleceğin teknolojileri ve dünyası hakkında sunumlar gerçekleştirdi.

Etkinliğe, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç, Rauf Denktaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, birçok fakülte öğretim üyesi ve öğrenci katıldı. Açılış konuşmasını yapan DAÜ Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü Öğrenci Kulüpleri Birim Sorumlusu Çiğdem Duvarcı, DAÜ Yazılım ve Yapay Zeka Geliştirme Kulübü’nün başarılı etkinlikler düzenleyerek gurur verici bir çalışma sergilediğini belirtti ve Yapay Zeka Zirvesi’nin bu çalışmaları taçlandırdığını ifade etti.

DAÜ Yazılım ve Yapay Zeka Geliştirme Kulübü Başkanı M. Oktar Önder ise yapay zekanın artık sadece bir konuşma konusu olmadığını, aynı zamanda günümüz teknolojisinin bir parçası olduğunu vurgulayarak, “Bu zirveden geleceğe dair önemli bilgiler edineceğimize inanıyorum” dedi.

Etkinliğin ana sponsoru Döveç Group of Companies adına konuşma yapan Reklam, Pazarlama ve Satış Müdürü Redif Ekinci, gençlerin potansiyellerini keşfetmeleri ve kariyerlerini planlamaları için ilham verici platformlar sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç ise, yapay zekanın gün geçtikçe daha da önem kazandığını belirterek, bu teknolojinin artık her alanda kullanılmaya başlandığını ve rekabet ortamında ayakta kalabilmek için kaçınılmaz olduğunu vurguladı. DAÜ’nün KKTC’nin en köklü devlet üniversitesi olduğunu ve teknolojiyi yakından takip ettiğini belirten Prof. Dr. Kılıç, bu çerçevede Mühendislik Fakültesi bünyesinde Yapay Zeka Mühendisliği lisans programı açtıklarını ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından, Microsoft’tan Daron Yöndem “Meet My I Sidekick” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Daha sonra ise Google’dan Neşe Umut, IBM’den Gökçen Karasu, Türk Hava Yolları’ndan İzzet Sancaklı, Amazon’dan Emrah Gürsoy, Mext’ten Ayhan Demirci ve Huawei’den Halit Örenbaş, çeşitli konularda sunumlar gerçekleştirerek etkinliğe katkıda bulundular. Sunumların ardından katılımcılara Prof. Dr. Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztüren ve Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeki Bayram tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap