UBP Grup Başkanvekili ve Lefkoşa İlçe Başkanı Ahmet Savaşan: “Mücadelemiz, daha güçlü ama aynı kararlılıkla devam edecek”

UBP Grup Başkanvekili ve Lefkoşa İlçe Başkanı Ahmet Savaşan, 21-25 Aralık 1963 tarihlerinin Kıbrıs Türk Halkı'nın varoluş mücadelesinde kritik bir döneme işaret ettiğini vurguladı.

Yayın: 25.12.2023 - 21:24

83 kez okundu

UBP Grup Başkanvekili ve Lefkoşa İlçe Başkanı Ahmet Savaşan: “Mücadelemiz, daha güçlü ama aynı kararlılıkla devam edecek”

Ahmet Savaşan, Kaymaklı Şehitleri ve Hüseyin Ruso’nun anıldığı törenlere katıldığını belirterek, mesajında Kıbrıs Türk halkının varlık mücadelesinin 21 Aralık 1963’te başladığını ifade etti. 21 Aralık haftasında gerekli direnişin gösterilmemesi durumunda, bu mücadelenin devam etme şansının kaybolacağını ve Kıbrıs’ın tamamen Rum hakimiyetine geçebileceği uyarısında bulundu.

Zorlu mücadele günlerinde ortaya konan kahramanca direnişin, Kıbrıs Türklerinin dünya tarafından saygı görmesi gereken bir halk olduğunu gösterdiğini dile getiren Savaşan, bu direnişin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne giden yolu açtığını vurguladı. Ahmet Savaşan, “Bu zorlu yol, yediden yetmişe Kıbrıs Türklerinin katkıları ile yürünmüş ve aşılmıştır” ifadelerini kullandı.

Savaşan, geçen yıllara rağmen Kıbrıs adasında yeni bir anlaşmanın sağlanamamasının sorumlusunun, kendi kendini yönetme hakkını reddeden Kıbrıs Türk halkı değil, direnişin başarısını kabullenmeyen Kıbrıs Rum tarafı olduğunu belirtti. Ahmet Savaşan, “Rum tarafının uzlaşmazlığı devam ettiği sürece 21 Aralık gecesi başlayan mücadelemiz, yeni koşullarda, daha güçlü bir şekilde ama aynı kararlılıkla devam edecektir” dedi.

Varoluş mücadelesinde Küçük Kaymaklı direnişi ve Şehit Hüseyin Ruso’nun özel bir yerinin olduğunu vurgulayan Savaşan, mesajının sonunda, “Ruso’nun anısını yaşatmak ve Kaymaklı ruhunu canlı tutmak bizlerin asli görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle 21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası’nda halkımızın kahramanlığı, özverisi ve bilinçli direnişi karşısında bir kez daha saygı ile eğiliyor; varoluşumuz için canını esirgemeyen şehitlerimizi rahmetle anarak, yaşayan gazilerimizin ellerinden minnet ve hürmetle öpüyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap