UBP Milletvekili Öztürkler yağışlar ve iklim değişikliği konusunda değerlendirmede bulundu

UBP Güzelyurt Milletvekili Ziya Öztürkler, Girne, İskele ve Gazimağusa'da artan çarpık yapılaşmanın sorunlara neden olduğunu belirterek, özellikle batı bölgesindeki yatırımcı ilgisinin artmasıyla birlikte Ülkesel Fiziki Plan çerçevesinde siyasi istikrar, devlet politikaları, doğru belediyecilik anlayışı ve uygun imar planlarının önemine vurgu yaptı.

Yayın: 01.02.2024 - 09:55

63 kez okundu

UBP Milletvekili Öztürkler yağışlar ve iklim değişikliği konusunda değerlendirmede bulundu

Öztürkler, planlı ve doğru kalkınma için siyasi istikrar ve bağlayıcı devlet politikalarının gerekliliğine dikkat çekti. Hükümet değişikliklerine rağmen devlet politikalarının kalıcılığının önemli olduğunu ifade eden Öztürkler, eğitim, sağlık, yükseköğrenim ve ülkenin fiziki planı gibi konularda devlet politikalarının değişken olmamalı, ülke geleceğini etkileyen projelere sahip çıkılmalıdır dedi.

Aynı zamanda, şiddetli yağışlar ve yaşanan sel felaketi sonrasında iklim değişikliği ve olası doğal afetlere karşı mücadele konusunda da değerlendirmelerde bulunan Öztürkler, iklim değişikliği konusunda uzmanların yaptığı bilimsel değerlendirmelerde dünyanın bu yüzyıl sonunda üç derece daha sıcak bir iklime ulaşabileceği uyarısına dikkat çekti.

Yaşanan olumsuz hava koşullarına karşı İlçe Emniyet Kurulları, Sivil Savunma Teşkilatı, Kaymakamlıklar, Polis Teşkilatı ve belediyelerin etkili çalışmalarını takdir eden Öztürkler, su baskınları, hortumlar ve çeşitli afetlerin önlenmesinde temel iki konunun çarpık yapılaşma ve iklim değişikliği olduğunu belirtti. Öztürkler, Meclis’te daha önce çeşitli vesilelerle doğal afetlere dikkat çektiğini ve bu konuda planlı ve bilimsel çalışmaların gerekliliğini vurguladığını ifade etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap