UBP Siyaset Akademisi 5. hafta dersleri tamamlandı

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Siyaset Akademisi'nin I. dönem 5. hafta programı, Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Prof. Dr. Levent Eraslan ve Prof. Dr. Oğuz Karakartal'ın sunduğu derslerle başarıyla sonuçlandı.

Yayın: 21.04.2024 - 22:22

84 kez okundu

UBP Siyaset Akademisi  5. hafta dersleri tamamlandı

UBP Lefkoşa İlçe Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Siyaset Akademisi’nin I. dönem 5. hafta programı, UBP Grup Başkan Vekili Ahmet Savaşan’ın moderatörlüğünde gerçekleşti. Programa UBP’nin genç ve kadın üyelerinin yanı sıra Meclis Başkanı Zorlu Töre, UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, bakanlar, milletvekilleri, ilçe başkanları ve belediye başkanları da katıldı. Etkinlik, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Büyük Kütüphane’sinde gerçekleşti.

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel’in liderliğindeki Siyaset Akademisi, özellikle gençler ve kadınlar arasında iyi bir eğitim alarak siyasette aktif rol almayı hedefleyen bir girişimdir. Programın 5. haftasında, “Mavi Vatan” doktrininin ana hatları ve deniz stratejisi üzerine uzmanlaşmış Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, “Doğu Akdeniz Enerji Sorunu ve Kıbrıs Adası’nın Stratejik Önemi” konularında ders verdi. Ayrıca, dijital politik propaganda konusunda Prof. Dr. Levent Eraslan ve Türk ve Rum imajı üzerine Prof. Dr. Oğuz Karakartal’ın dersleri de büyük ilgi gördü.

UBP Siyaset Akademisi’nin kapanış dersini ise Cumhurbaşkanı Tatar verecek.

Siyaset Akademisi’nin 6. hafta programı ise (27 Nisan 2024, Cumartesi) Özer Kanlı’nın “Seçimler ve Ulusal Birlik Partisi” ile KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın “İki Devletli Çözüm Vizyonu” dersleri ile devam edecek. İlk dönemi 6 hafta olarak planlanan Siyaset Akademisi, aynı gün düzenlenecek sertifika töreni ile tamamlanacak.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap