Ürdün Kralı’ndan, uluslararası topluma Gazze için acil harekete geçme çağrısı

Ürdün Kralı 2. Abdullah, Gazze Şeridi'ndeki İsrail saldırılarının yol açtığı kötüleşen duruma son vermek için uluslararası topluma acil eylem çağrısında bulundu ve bölgedeki gerilimin azaltılması gerektiğini vurguladı.

Yayın: 24.04.2024 - 21:22

26 kez okundu

Ürdün Kralı’ndan, uluslararası topluma Gazze için acil harekete geçme çağrısı

Ürdün Kralı, başkent Amman’da İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Savunma Bakanı Micheal Martin ile gerçekleştirdiği görüşmede, “bölgedeki çatışmaların yayılmasını önlemek için gerilimin azaltılması gerektiğini” ifade etti.

Gazze’de acil ve kalıcı bir ateşkesin sağlanmasının hayati önem taşıdığını vurgulayan Kral Abdullah, sivillerin korunması ve insani yardımların Gazze’ye ulaştırılması gerekliliğine dikkat çekti.

Kral Abdullah, “Gazze Şeridi’nde artan insani krizin ciddiyeti, uluslararası toplumun derhal harekete geçmesini gerektiriyor, böylece artan acılara son verebiliriz” dedi.

Batı Şeria’daki duruma da değinen Ürdün Kralı, yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik saldırıları ve Kudüs’teki ihlaller konusunda uyarılarda bulundu.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında, 7 Ekim’den bu yana en az 14.685’i çocuk, 9.670’i kadın olmak üzere 34.262 Filistinlinin öldüğü, 77.229 kişinin ise yaralandığı belirtiliyor. Binlerce kişinin enkaz altında olduğu ve sivil altyapının da hedef alındığına dikkat çekiliyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap