Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ülkesinin yeşil enerji ihracatçısı olmak istediğini belirtti

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülkesinin yeşil enerji ihracat liderliğine doğru ilerlemeyi hedeflediğini belirtti.

Yayın: 18.01.2024 - 17:21

75 kez okundu

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ülkesinin yeşil enerji ihracatçısı olmak istediğini belirtti

Miçotakis, Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda gerçekleşen Yeşil Enerji Paneli’nde yaptığı konuşmada, “Özellikle rüzgar enerjisi konusundaki avantajlarımızı kullanarak, kısa ve orta vadede yeşil enerji ihracatçısı olmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Yunanistan’ın coğrafi konumunun, güçlü bağlantıları, boru hatları, depolama ve sıvılaştırma tesisleri aracılığıyla büyük bir enerji sağlayıcısı olma potansiyeline sahip olduğunu vurgulayan Miçotakis, “Yeşil enerji konusunda halkın desteğini almak için, küçük adalardaki uygulamalarımız gibi, elektriğin avantajlarını vatandaşlara anlatmalı, karşılıklı yarar sağlayan çözümleri hayata geçirmeli ve küçük zaferlerle başlamalısınız.” diye ekledi.

Miçotakis, Afrika’nın yeşil enerji üretimi açısından sınırsız olmasa da güneş enerjisi gibi önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, Yunanistan’ı Mısır’a bağlayacak iletim ve dağıtım sistemlerinin inşası için görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

Aynı panele katılan Yeşil Enerji’den Sorumlu AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic, yeşil dönüşüm için halkın desteğini kazanmanın kritik önemini vurguladı. Sefcovic, AB’nin gelecekte elektrikli araç üretimi ve enerji depolama gibi yeşil teknolojilerde güçlü bir şekilde yer alması gerektiğini altını çizdi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap