ABD Temsilciler Meclisi, Ukrayna, İsrail ve Tayvan’a 95 milyar dolarlık yardımı onayladı

ABD Temsilciler Meclisi'nin oylamasında, Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a toplam 95 milyar dolarlık yardım paketi kabul edildi.

Yayın: 21.04.2024 - 08:37

26 kez okundu

ABD Temsilciler Meclisi, Ukrayna, İsrail ve Tayvan’a 95 milyar dolarlık yardımı onayladı

Temsilciler Meclisi, çoğunluğu Cumhuriyetçilerden oluşan ve Kiev’in Rusya’ya karşı verdiği savaşta stoklarının tükenmek üzere olduğu bir dönemde 6 aylık bir siyasi çıkmazı sona erdiren tasarıyı onayladı. Bu paket, İsrail ve Tayvan’a yönelik yardımları içeriyor ve toplamda 95 milyar doları buluyor.

Meclisin Cumhuriyetçi başkanı Mike Johnson, Demokratlarla iş birliği yaparak kendi partisinden gelen itiraz oylarını bastırarak, tasarının 122 ret oyunun karşısında 311 evet oyu almasını sağladı.

ABD Başkanı Joe Biden ve Demokratların çoğunlukta olduğu Senato’nun da bu yardım paketini salı günü muhtemelen onaylaması bekleniyor.

Temsilciler Meclisi’nden geçen 95 milyar dolarlık paket, 61 milyar dolarlık Ukrayna yardımının yanı sıra, İsrail’e 26 milyar dolar ve Hint-Pasifik bölgesinin güvenliğine 8 milyar dolarlık yardımı da içeriyor.

İsrail’e ayrılan 26 milyar dolarlık bölümünün 9 milyar dolarlık kısmı Gazze dahil çeşitli savaş bölgelerinde insani yardıma yönlendirilecek şekilde ayrılacak.

Bu yardım paketi aynı zamanda dondurulmuş Rus varlıklarının Ukrayna’nın yararına kullanılmasını da içeriyor.

Meclis’ten geçen Ukrayna’ya yönelik yardım paketi, ABD bankalarındaki milyarlarca dolar değerindeki Rus varlıklarına el konulmasını ve bu paraların Ukrayna’nın yeniden inşası için kullanılmasını öngörüyor.

Bu yardım paketlerinin Senato ve Başkan Biden tarafından onaylanması durumunda, ABD bankaları dondurulmuş Rus varlıklarını Ukrayna için özel bir fona aktarma yetkisine sahip olacak.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap