Apple, iPhone’lardaki sıvı algılama uyarıları hakkında kullanıcılara önerilerde bulundu

Apple, iPhone’larda sıvı algılama uyarılarıyla ilgili önemli bilgiler sunuyor. Uyarı alan kullanıcılar için adım adım öneriler ve doğru kurutma yöntemleri hakkında detaylar haberimizde.

Yayın: 22.02.2024 - 22:44

86 kez okundu

Apple, iPhone’lardaki sıvı algılama uyarıları hakkında kullanıcılara önerilerde bulundu

Apple, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR ve sonraki modellerde sıvı algılama uyarısıyla ilgili kullanıcılara önemli bilgiler sundu. Eğer cihazınıza Lightning veya USB-C kablosu veya aksesuar takarken sıvı algılama uyarısı görüyorsanız, cihazınızda çok büyük ihtimalle sıvı tespit edilmiş demektir. Bu durumda, cihazın ve aksesuarın korunması için bazı müdahalelerde bulunmak gerekiyor.

Apple kendi destek sayfasında, “iPhone’unuz veya aksesuarınız ıslaksa” başlığı altında paylaştığı yazıda şu talimatları verdi:

  • iPhone’unuzu portu aşağı bakacak şekilde hafifçe elinize vurarak fazla sıvının akmasını sağlayın. iPhone’unuzu hava akımı olan kuru bir yerde bırakın.
  • En az 30 dakika bekledikten sonra Lightning veya USB-C kablosuyla şarj etmeyi veya bir aksesuar bağlamayı deneyin.
  • Uyarıyı tekrar görürseniz portta veya kablonuzdaki iğnelerin altında hâlâ sıvı var demektir. iPhone’unuzu hava akımı olan kuru bir yerde bir gün kadar tutun. Bu süre boyunca bir aksesuarı şarj etmeyi veya bağlamayı tekrar deneyebilirsiniz. Aygıtın tamamen kuruması 24 saati bulabilir. 
  • Telefonunuz kurumasına rağmen hâlâ şarj olmuyorsa kabloyu adaptörden çıkarın ve adaptörü (mümkünse) duvardan sökün ve yeniden bağlayın. 



Kullanıcıların yapmaması gerekenler arasında ise, harici ısı kaynakları veya basınçlı hava kullanımı ile cihazı kurutmamaları ve bağlantı noktalarına yabancı maddeler sokmamaları yer alıyor.

Haberin kaynağı

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap