Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 7 Ekim’den bu yana 485 Filistinli öldürüldü

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki İsrail askerleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimciler arasındaki saldırılar, 7 Ekim 2023'ten bu yana 485 Filistinlinin ölümüne neden oldu.

Yayın: 21.04.2024 - 22:46

100 kez okundu

Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 7 Ekim’den bu yana 485 Filistinli öldürüldü

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın yazılı açıklamasına göre, İsrail askerleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında hayatını kaybeden ve yaralanan Filistinliler hakkında bilgi verildi.

Açıklamada, “7 Ekim’den bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 485 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 4 bin 900 Filistinlinin yaralandığı” ifade edildi.

Ayrıca, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te yaşanan bu artışın, ölüm ve yaralanma sayılarında belirgin bir artışa neden olduğu vurgulandı. Açıklamada, “bu verilerin, Filistinlilere yönelik saldırıların arttığını gösterdiği” belirtildi.

  • Sağlık Hizmetlerine Yönelik Saldırılar

Açıklamada ayrıca, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) aynı dönemi kapsayan verilerine göre, Batı Şeria’daki sağlık tesislerine ve çalışanlarına 340’tan fazla saldırı düzenlendiği bilgisi verildi.

İsrail’in, sağlık hizmetlerini kasıtlı olarak engellediği ve bu durumun uluslararası insancıl hukukun açık bir ihlali olduğu vurgulandı.

Ayrıca, İsrail’in Batı Şeria’da uyguladığı ciddi kısıtlamaların insani krizi daha da derinleştirdiği ve Filistinlilerin temel sağlık hizmetlerine erişimini kısıtladığı vurgulandı.

Daha önce Filistin Esirler Cemiyeti tarafından yapılan açıklamada ise, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 8 bin 340 Filistinliyi gözaltına aldığı bilgisi paylaşılmıştı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap