Çinli şirketler Bitcoin spot ETF’leri için adımlarını attı

Çinli fon devleri, Bitcoin spot ETF’leri için Hong Kong’a başvuruda bulundu. Çin medyasına göre, büyük şirketlerin bu adımı, kripto para yatırımlarına resmiyet kazandırmayı hedefliyor.

Yayın: 14.04.2024 - 21:18

53 kez okundu

Çinli şirketler Bitcoin spot ETF’leri için adımlarını attı

Çinli dev şirketler, Bitcoin için yeni bir adım atıyor. 2021’de Bitcoin ve diğer kripto para birimleriyle ilgili tüm faaliyetleri yasaklayan Çin’deki büyük fon şirketlerinin, Hong Kong üzerinden Bitcoin spot ETF ürünleri başlatmak istedikleri bildirildi. Çin medyasına göre, bu konuda bazı başvurular da yapılmış durumda.

bitcoin spot etf hong kong

Securities Times’ın haberine göre, Çin’deki kripto para yasağına rağmen, önemli fon şirketleri, Hong Kong’u bu amaçla bir araç olarak görüyorlar. Harvest Fund Management gibi büyük şirketlerin de aralarında bulunduğu kurumların, Bitcoin spot ETF’leri için başvurular yaptığı belirtiliyor.

Bazı firmaların ise fizibilite çalışmalarını sürdürdüğü ifade ediliyor. Çin’deki kripto para yasağı nedeniyle, şirketlerin başvuruları Hong Kong iştirakleri üzerinden gerçekleştiriliyor.

Göz atın:

Haberde ayrıca, 120 milyar doları aşkın varlığı yöneten Harvest Fund Management’ın, ocak ayında Hong Kong Menkul Kıymetler Komisyonu’na başvuruda bulunduğu belirtiliyor. Bununla birlikte, Çin’in önde gelen varlık yönetim şirketlerinden biri olan China Asset Management’ın da Hashkey ve Web3 yatırımları konusunda Hong Kong’daki regüle borsalarından biri olan Hashkey ile bir ortaklık kurduğu ifade ediliyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap