Elon Musk: Asılsız ve yanlış bilgi paylaşımları gelir elde edemeyecek!

Elon Musk, X adlı sosyal medya platformunun sahibi olarak, yanlış bilgi içeren paylaşımların gelir elde etmesini engellemek amacıyla bir dizi önlem duyurdu.

Yayın: 30.10.2023 - 12:59

162 kez okundu

Elon Musk: Asılsız ve yanlış bilgi paylaşımları gelir elde edemeyecek!

Musk, X platformu üzerinden yaptığı açıklamada, bu yeni yaklaşımın temelini “topluluk notları” özelliği üzerinde yaptığı güncellemeler oluşturacak.

Paylaşımlarda yer alan yanlış bilgilerin düzeltilmesi veya bağlamın açıklanması için kullanılan “topluluk notları” özelliğinin, gelecekte paylaşım sahiplerinin gelirlerini etkileyeceğini belirtti. Musk, bu konuyla ilgili şu sözleri kaydetti: “Topluluk notları tarafından düzeltilen bir paylaşım, gelir elde edemeyecek.”

Bu önlem, X platformunun sansasyonel içerikler yerine doğru ve güvenilir bilgilere vurgu yapma amacını taşıyor. Musk, insanların gelirlerini etkileyebilecek her türlü yanlış bilgiyi düzeltebilmeleri için topluluk notlarının bir araç olarak kullanılmasına yönelik çabaların yakından izleneceğini ifade etti. Ayrıca, platformun kodu ve verilerinin açık kaynaklı olduğunu vurgulayarak, bu sayede topluluk notlarının işleyişinin şeffaf bir şekilde takip edilebileceğini belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap