Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 06.02.2024 - 02:05
Güncelleme: 06.02.2024 - 02:05
192 kez okundu
Musk, çipin adını ‘Telepathy’ olarak açıklarken, çip takılan hastanın ilk sonuçlara göre umut verici oranda sinir uyarımı tespit edildiğini belirtti. Neuralink’in amacı, insan beyniyle bilgisayar arasında bağlantı kurarak nörolojik sorunlara çözümler üretmek.
FDA tarafından onay alan bu deneme sürecinde, insan saçından daha ince 64 adet esnek iplik beyne yerleştiriliyor. Şirket, çiplerin zamanla bunama, Parkinson hastalığı ve omurilik zedelenmeleri gibi sağlık sorunlarına yardımcı olabileceğini ifade ediyor. Cihaz, kablosuz olarak şarj edilebilen pillerle çalışarak beyin sinyallerini kaydedip bir cihaza kablosuz olarak iletiyor.
Neuralink, bu teknolojinin gelecekte felçli hastalara yardımcı olabileceğini belirtirken, Elon Musk, Telepathy adlı cihazın sadece düşünce yoluyla telefon, bilgisayar ve tüm elektroniklerin kontrolüne izin vereceğini vurguladı.
Bu alandaki bir diğer rakip olan Blackrock Neurotech, 2004’te ilk beyin implantını gerçekleştirmiş ve Precision Neuroscience şirketi de felçli hastalara destek olacak implantlar üretiyor. Elon Musk, projelerinin hedefinin daha hızlı iletişim ve Stephen Hawking gibi insanların düşünce yoluyla daha etkili bir şekilde kontrol sağlamak olduğunu belirtti.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.