Elon Musk’tan Apple’a “cihazlarını şirketlerimde yasaklarım” tehdidi

Tesla, SpaceX ve X gibi şirketlerin sahibi Elon Musk, Apple cihazlarının şirketlerinde yasaklanabileceğini belirtti. Musk, Apple'ın OpenAI ile işletim sistemi seviyesinde entegrasyon yapmasının, ciddi bir güvenlik ihlali yaratacağını savundu.

Yayın: 11.06.2024 - 08:21

114 kez okundu

Elon Musk’tan Apple’a “cihazlarını şirketlerimde yasaklarım” tehdidi

Musk, X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, Apple’ın geliştirici etkinliği WWDC’de duyurulan, ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI ile olan işbirliğine dikkat çekti.

Musk, “OpenAI’ın işletim sistemi seviyesinde entegre edilmesi, kabul edilemez bir güvenlik riskidir. Apple cihazlarını şirketlerimizde yasaklayacağız,” dedi. Ayrıca, şirketlerini ziyaret edenlerin Apple cihazlarını girişte teslim etmeleri ve bu cihazların Faraday kafesinde saklanacağını ekledi.

Apple’ın kendi yapay zeka teknolojisini geliştirmek yerine OpenAI’a güvenmesini eleştiren Musk, “Apple’ın kendi yapay zekasını geliştirecek kapasitede olmaması ama OpenAI’nın güvenliğinizi ve gizliliğinizi koruyacağına dair güvence vermesi tamamen saçma. Apple, verilerinizi OpenAI’ya teslim ederken aslında neler olup bittiği hakkında hiçbir fikre sahip değil,” ifadelerini kullandı.

Apple, bugün yaptığı duyuruda, Siri üzerinden gerektiğinde ChatGPT’ye erişilebileceğini ve bu entegrasyonun yılın ilerleyen dönemlerinde iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia’ya geleceğini bildirmişti.

OpenAI CEO’su Sam Altman da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Apple ile bu yılın ilerleyen zamanlarında ChatGPT’yi cihazlarına entegre etmek için ortaklık yapmaktan mutluyuz. Bu yeniliği beğeneceğinizi düşünüyorum,” demişti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap