Gelecek yıl için Toyota C-HR PHEV’in üretim hedefi 140 bin olarak belirlendi

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve CEO'su Erdoğan Şahin, Türkiye'de üretilen ilk Şarj Edilebilir Hibrit (PHEV) otomobil olan yeni nesil Toyota C-HR'ın gelecek yıl 140 bin adet üretim hedeflendiğini açıkladı.

Yayın: 05.11.2023 - 10:04

172 kez okundu

Gelecek yıl için Toyota C-HR PHEV’in üretim hedefi 140 bin olarak belirlendi

Sakarya’nın Arifiye ilçesindeki fabrikada Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır’ın katılımıyla gerçekleştirilen Yeni Toyota C-HR PHEV Hattan Çıkış Töreni sonrasında Toyota yöneticileri, basın mensuplarına bilgi verdi. Şahin, yeni nesil C-HR hakkında ayrıntılı bilgiler sunarak, “Gelecek yılki üretim hedefimiz 140 bin adet. Bu yıl da üretime yeni başladık. Yıl sonuna kadar 2,5 aylık süre içinde 35-40 bin C-HR üreteceğiz.” dedi.

Malzeme tedariki açısından herhangi bir sorun yaşamadıklarını ve üretimi olumsuz etkileyen herhangi bir durumun olmadığını vurgulayan Şahin, yeni nesil C-HR’ın iç pazarda yakında tanıtılacağını ve talebi karşılamak için hazır olduklarını ifade etti. Şahin ayrıca, fabrika üretiminin yüzde 90’ının ihracat yapıldığını ve Avrupa’da C-HR’ın büyük bir müşteri kitlesine sahip olduğunu belirterek, şu anda bekleyen müşterilerin olduğunu açıkladı.

Kalite odaklı batarya üretimine güvenimiz tam

Şirket yetkilisi, araç bataryalarının üretim sürecine dair şunları söyledi: “Batarya üretimi, otomobil üretim hattından oldukça farklı bir süreçtir. Batarya üretimi, son derece hassas, güvenli ve dikkatle yönetilmesi gereken bir işlemdir. Üretim hattımızı tasarlarken, toz hassasiyetini önemseyerek, tamamen tozdan izole edilmiş bir süreç oluşturduk. Hiçbir risk almadan üretim planlaması ve tasarımını gerçekleştirdik. Ürettiğimiz bataryaların kalitesine güveniyoruz, çünkü bu hattı tasarlarken özel bir önem verdik ve hiçbir maliyetten kaçınmadık.”

Şirketin Sakarya’daki fabrikasının tamamen Toyota sermayesi ile işlediğine dikkat çeken Şahin, “Toyota’nın sadece Türkiye’de bu özel bir aracı üretmesi ve bunu 150 ülkeye ihraç etmesi, yeni pazarlar yaratması, aslında bize olan güvenin ve dolayısıyla Türkiye’ye olan güvenin bir göstergesidir” şeklinde konuştu.

Şahin ayrıca yerlilik oranına değinerek şunları belirtti: “Hacim bazında yerlilik oranımız yüzde 90, değer bazında ise yüzde 50’nin üzerindedir. Her yeni projede yerlilik oranını artırmak için çaba gösteriyoruz. Her yeni proje ile Türkiye’ye yeni işletmeler kazandırıyoruz ve yerli parçaları ülkemizde üretiyoruz. Bu nedenle yerlilik konusunda Toyota olarak, herkesin yerli olduğu kadar yerliyiz, hatta daha fazlasıyla yerli ve milliyiz.”

Şahin ayrıca, üretim sürecinde çiplerden kaynaklanan herhangi bir sorun öngörmediklerini de ekledi.

C-HR, bizim için özel bir değer taşıyor

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi Ali Haydar Bozkurt, C-HR modelinin kendileri için büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, aracın Türkiye’de büyük ilgi gören bir model olduğunu ifade etti.

Bozkurt, ÖTV teşviki kapsamına girmesi nedeniyle 1.8 hibrit motorlu araçların popüler olduğunu belirtirken, “Yenilenmiş C-HR, önceki versiyonuna göre müşteri taleplerini karşılayan bir tasarımla piyasaya sürüldü. Bu nedenle daha önceki satış performansının önemli ölçüde üstünde bir satış hacmi bekliyoruz. Ayrıca, Avrupa sınırları içinde üretilecek olan ilk Toyota Plug-in hibrit aracı olması bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Özellikle Cumhuriyet’in 100. yılında, en iyisini hak eden güzel ülkemizde üretilmesi bize büyük bir heyecan veriyor.” şeklinde konuştu.

Bozkurt, Toyota Türkiye’nin satış rakamlarına da değinerek, salgın öncesi dönemde pazar paylarını yüzde 12’lere kadar yükselttiklerini ancak salgının etkisiyle pazarda dördüncü sıradan dokuzuncu sıraya gerilediklerini belirtti. Ayrıca, çip krizi ve lojistik sorunların çözüldüğü bu dönemde ekim ayında eski başarılı performanslarına geri döndüklerini ve geçen ayı pazarın üçüncüsü olarak tamamladıklarını sözlerine ekledi.

Toplantıda ayrıca, Toyota Motor Avrupa Başkanı Yoshihiro Nakata, Toyota Avrupa İcra Sorumlusu Başkanı Matthew Harrison ve Toyota Avrupa C-HR başmühendisi Toshei Kanei’nin de basın mensuplarının sorularını yanıtladığı belirtildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap