Borrell: İsrail’le ticari anlaşmayı askıya alıp almayacağımıza kısa zamanda karar vereceğiz

Avrupa Birliği'nin (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB'nin İsrail ile olan ticari anlaşmasının askıya alınıp alınmayacağına ilişkin yakın zamanda bir karar vereceğini belirtti.

Yayın: 15.02.2024 - 18:37

73 kez okundu

Borrell: İsrail’le ticari anlaşmayı askıya alıp almayacağımıza kısa zamanda karar vereceğiz

Brüksel’de düzenlenen NATO Savunma Bakanları toplantısı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Borrell, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve İrlanda Başbakanı Leo Varadkar’ın AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’e yazdıkları mektupta talep ettikleri, İsrail ile olan ticari ilişkilerin gözden geçirilmesi talebini değerlendirdiklerini ifade etti.

Borrell, “Başbakanların mektubunu inceliyoruz ve bu konuda yakın bir zamanda bir açıklama yapabileceğimizi umuyoruz.” dedi ve AB’nin İsrail ile olan anlaşmanın askıya alınıp alınmayacağına kısa sürede karar vereceğini vurguladı.

Sanchez ve Varadkar, AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen’e hitaben gönderdikleri mektupta, Gazze’ye yönelik saldırıların devam ettiği bir dönemde, İsrail’e AB pazarında tanınan ayrıcalıkların, insan hakları ve demokratik ilkelere uyulup uyulmadığının acilen gözden geçirilmesini talep etmişlerdi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap