Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi basın açıklaması yayımladı

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi, usulsüzlük iddialarının ardından adı geçen şüpheliler hakkında yargı sürecinin başladığını duyurdu.

Yayın: 11.05.2024 - 23:10

224 kez okundu

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi basın açıklaması yayımladı

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Kurucuları, üniversite genelinde yaşanan usulsüzlükleri tespit ederek 5 Şubat 2024 tarihinde KKTC Polis Genel Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Birimi’ne yazılı bir şikayette bulunmuştu.

Bu süreçte mali alanda gerçekleşen yolsuzluklar ve akademik alandaki usulsüzlükler belgelendi ve örgütlü bir çete olarak hareket eden 9 kişi hakkında şikayette bulunuldu. Yapılan detaylı araştırmalar sonucunda 30 kişi hakkında tutuklama kararı çıkarıldı ve yargı süreci başlatıldı.

Kıbrıs Kemal Dürüst

Üniversite yetkilileri, soruşturma sürecinde Kolluk kuvvetleriyle iş birliği içinde olduklarını ve şeffaf bir ortamda çalıştıklarını vurguladılar. 117 farklı şikayete ilişkin 3 binden fazla belge ve kanıt Polis Genel müdürlüğüne teslim edildi. Üniversite, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükümetlerine, polis ve idari yetkililere, medya kuruluşlarına ve Güzelyurt halkına desteklerinden dolayı teşekkür etti. Ayrıca, bu tür sorunların diğer üniversitelerde de yaşanmaması için iç denetim faaliyetlerine destek olacaklarını belirttiler.

Usulsüzlüklerle mücadelede kararlı bir şekilde ilerleyen Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi, kamuoyunu bilgilendirmeye ve şeffaflık ilkesine bağlı kalarak süreci yönetmeye devam edeceğini vurguladı.

“Bu süreçte hem mali alanda yapılan yolsuzluklar hem de akademik alanda yapılan usulsüzlükler belgeli bir şekilde tespit edilerek başta Üniversite Yöneticileri ve Personelleri olmak üzere örgütlü çete şeklinde hareket eden 9 kişi hakkında şikâyette bulunulmuştur.”
“Yapılan detaylı araştırmalar sonucunda 30 kişi hakkında tutuklama kararı çıkarıldı ve yargı süreci başlatıldı.”
“Bu çerçevede 117 farklı şikâyete ilişkin 3 binin üzerinde doküman ve kanıt Polis Genel müdürlüğü personellerine teslim edilmiştir.”
“Üniversite, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükümetlerine, polis ve idari yetkililere, medya kuruluşlarına ve Güzelyurt halkına desteklerinden dolayı teşekkür etti.”
“Bu tür çetelerin diğer üniversitelere de zarar vermelerinin önüne geçmek adına kendi Üniversitelerinde yapacakları iç denetim faaliyetleri için Yükseköğretim Paydaşı olarak her türlü desteğe hazırız.”

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap