Küresel piyasalar haftaya temkinli başladı

Bu hafta küresel piyasalarda merkez bankalarının para politikalarına dair belirsizlikler devam ederken, özellikle dünya genelinde açıklanacak enflasyon verilerine odaklanılıyor.

Yayın: 13.11.2023 - 11:48

133 kez okundu

Küresel piyasalar haftaya temkinli başladı

Analistler, ABD’de Salı günü açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin Fed’in geleceğe yönelik politikalarını etkileyebileceğini vurguluyor.

Cuma günü Michigan Üniversitesi tarafından açıklanan tüketici güven endeksinin beklentilerin altında gerçekleşmesi, piyasalarda oynaklığa neden oldu. Ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in görüşmesinden çıkacak sinyallerin piyasalara etki etmesi bekleniyor.

Avrupa’da ise ECB Başkanı Christine Lagarde’ın mevduat faizine ilişkin yaptığı açıklamalar ve bölgesel enflasyon verileri takip ediliyor. Asya piyasalarında ise Nissan Motor’un üçüncü çeyrek karının artışı ve Çin’de düzenlenen çevrim içi alışveriş festivali “11 Kasım Bekarlar Günü”ne dair beklentiler öne çıkıyor.

Yurt içinde ise Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksinin cuma günü yaşadığı değer kaybının ardından ödemeler dengesi verileri yakından izleniyor. Dolar/TL ve TCMB’nin duyurusu da piyasalarda dikkatle takip edilen gelişmeler arasında yer alıyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap