Sibel Siber’in “Kulüp” kitabı dün akşam tanıtıldı

KKTC'nin ilk kadın başbakanı olan Dr. Sibel Siber'in son kitabı "Kulüp", eski Meclis Başkanlarından biri olan Siber'in katıldığı bir etkinlikle tanıtıldı.

Yayın: 19.04.2024 - 09:52

34 kez okundu

Sibel Siber’in “Kulüp” kitabı dün akşam tanıtıldı

Kitap tanıtımı, Lefkoşa Suriçi’ndeki Avlu’da gerçekleşti ve “Kıbrıs’ta Jön Türk Hareketi – Kulüp-Kardeş Ocağı” isimli kitabın içeriği İngiliz Sömürge yıllarından başlayarak Kardeş Ocağı Kulübü’nün sosyal, kültürel ve siyasal rolünü ele alıyor.

Etkinliğe KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve birçok milletvekili katıldı. Siber, kitabını imzalayarak okurlarına sundu ve konuşmaların yanı sıra müzik dinletisi ve katılımcıların kitap hakkındaki düşüncelerini paylaştığı bir bölüm de vardı.

Sibel Siber, kitabının üç yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu ve topluma duyduğu bağlılık ve geçmiş hikayelerin yazılmasına duyduğu isteğin kitabın doğmasına sebep olduğunu söyledi. Kitap, Kıbrıs’ın Osmanlı ve İngiliz sömürge dönemlerinde kulüplerin toplumun merkezi olduğu bir dönemi ele alıyor. Siber, Kardeş Ocağı’nın toplumun nabzını tuttuğu bir yer olduğunu ifade etti.

Sibel Siber, eski değerlerin korunması gerektiğini vurgulayarak Kardeş Ocağı binasının bir müzeye dönüştürülmesi ve yapılacak devlet tiyatrosuna Fadıl Niyazi Korkut’un adının verilmesi önerisinde bulundu. Ayrıca, bu tür değerlerin toplum belleğinde yaşatılması için insanların büstlerinin dikilmesi gerektiğini de belirtti.

Kitabın yayıncısı olan Kalkedon Yayınevi’nin sahibi Hakan Tanıttıran da etkinlikte konuşma yaptı. “Kıbrıs’ta Jön Türk Hareketi – Kulüp-Kardeş Ocağı” kitabı, Khora Yayınları tarafından Kıbrıs’ta, Kalkedon Yayınları tarafından ise Türkiye’de aynı anda yayımlandı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap