Fransa’da 140 metrelik baget ekmeği ile dünya rekoru kırıldı

Fransa’da fırıncılar, 140,53 metrelik baget ekmeği pişirerek Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Devasa ekmek, eski rekoru geride bıraktı. Detaylar haberimizde!

Yayın: 14.05.2024 - 15:26

349 kez okundu

Fransa’da 140 metrelik baget ekmeği ile dünya rekoru kırıldı

Fransa’da fırıncılar, 140,53 metrelik geleneksel baget ekmeği pişirerek Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı. Başkent Paris yakınlarındaki Suernes kentinde düzenlenen etkinlikte, Fransız fırıncılar tarafından pişirilen bu devasa baget, “dünyanın en uzun bageti” olarak tarihe geçti.

Yerel basında geniş yer bulan habere göre, etkinlikte yer alan fırıncılar, bagetin yapımına bir gece önceden başladı. Uzun ve titiz bir çalışmanın ardından ortaya çıkan 140,53 metrelik ekmek, eski rekoru 132,62 metre ile elinde bulunduran İtalya’yı geride bıraktı.

fransa’da yapılan devasa baget

Bageti pişiren fırıncılardan Anthony Arrigault, duyduğu mutluluğu şu sözlerle dile getirdi: “Rekoru kırdığımız ve bunu Fransa’da gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz.” Bu büyük başarı, etkinliğe katılanlar tarafından coşkuyla kutlandı.

Rekor bagetin bir kısmı dilimlenerek etkinlik alanındaki halka ikram edildi. Geriye kalan kısmı ise sosyal sorumluluk bilinciyle evsizlere dağıtıldı, böylece etkinlik toplumsal bir amaca da hizmet etmiş oldu.

Bir önceki rekor, 2019 yılında 132,62 metre uzunluğundaki baget ekmeği ile İtalya’da kırılmıştı. Bu yeni rekor, Fransız fırıncıların yeteneklerini ve baget ekmeğinin Fransa’daki önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap