DAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Şef Tanya Kilitkayalı ve Şef Uğur Yılmaz Deniz ile biraraya geldi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Şef Tanya Kilitkayalı ve Şef Uğur Yılmaz Deniz ile bir araya geldi.

Yayın: 02.01.2024 - 18:08

287 kez okundu

DAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Şef Tanya Kilitkayalı ve Şef Uğur Yılmaz Deniz ile biraraya geldi

Toplantıda, öğrenciler şeflerle tanışma ve sohbet etme şansı elde ettiler. DAÜ’den alınan bilgiye göre, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde eğitimlerine ilk yılında olan öğrenciler, Yrd. Doç. Dr. Nazenin Ruso Kandemir ve Uzman Şef Mine Adalıer’in rehberliğinde, Şef Tanya Kilitkayalı ve Şef Uğur Yılmaz Deniz’in restoranını ziyaret ederek Şef Kilitkayalı’nın detaylı anlatımı eşliğinde hamburger ve ekmek yapımının inceliklerini öğrendi.

Ziyaret sırasında Tanya Kilitkayalı ve Uğur Yılmaz Deniz, öğrencilere Masterchef yarışmasındaki deneyimlerini paylaşarak, gastronominin gün geçtikçe artan öneminden bahsetti. Kilitkayalı ve Deniz, öğrencilere staj ve iş imkanları hakkında bilgiler verirken, onların sorularını da yanıtladı.

Öğrenciler, Tanya Kilitkayalı’ya ait “Kıbrıs Mutfağı” isimli kitabı imzalatma fırsatını da elde ettiler.

AÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Öztüren, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Yrd. Doç. Dr. Nazenin Ruso Kandemir’e, Uzman Şef Mine Adalıer’e, Şef Tanya Kilitkayalı ve Şef Uğur Yılmaz Deniz’e teşekkür ederek, Tanya Kilitkayalı’nın 2023-2024 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde DAÜ Turizm Fakültesi’nde ders vermeye devam edeceğini belirtti.

Öztüren, bu tür etkinliklerin önemini vurgulayarak, deneyim paylaşımlarının öğrencilerin vizyonlarını geliştirdiğini ifade etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap