Zelenskiy, Rusya’ya karşı koymak için çeşitli silahlara ihtiyaç duyduklarını belirtti

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'ya karşı topraklarını korumak için hava savunma sistemleri, uçaklar ve uzun menzilli füzeler gibi kaynaklara ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

Yayın: 20.04.2024 - 21:11

31 kez okundu

Zelenskiy, Rusya’ya karşı koymak için çeşitli silahlara ihtiyaç duyduklarını belirtti

Zelenskiy, Ukrayna-NATO Konseyi toplantısında savunma bakanları düzeyinde yaptığı konuşmada, Rusya’nın Ukrayna’nın çeşitli şehirlerine sürekli saldırılar gerçekleştirdiğini ve yılbaşından bu yana yaklaşık 1200 füze ile 1500 insansız hava aracının Ukrayna topraklarına yönlendirildiğini vurguladı.

“Harkiv, Odessa, Sumi, Çernigiv, Mıkolayiv, Herson, Dnipro gibi şehirlerimiz Rus teröristlerine karşı yeterli koruma sağlayamıyor. Hazırlıklarımı yaparken, Pivdenniy Limanı’nın vurulduğunu öğrendim. Birkaç füze sadece Ukrayna’nın liman altyapısını değil, aynı zamanda Singapur tesislerini de hedef aldı.” diyen Zelenskiy, Rus ordusunun havada üstünlüğe sahip olduğunu ve Ukrayna’nın imkanlarının kısıtlı olduğunu belirtti.

Savunma için en az 7 Patriot gibi hava savunma sistemi ve benzeri ekipmanlara ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Zelenskiy, bu tür sistemlerin hayat kurtarabileceğini ve durumu değiştirebileceğini vurguladı. Ayrıca, uzun menzilli füzeler ve topların cephe hattına ulaştırılması gerektiğini, bu sayede Rusya’nın Hava Kuvvetleriyle başa çıkabilecek kadar uçağa ihtiyaç olduğunu belirtti.

Ayrıca, geçen hafta sonu İran’ın İsrail’e yönelik düzenlediği saldırıya da değinen Zelenskiy, NATO’nun Orta Doğu’daki hava savunmasının etkinliği sayesinde saldırının engellendiğini belirtti. NATO’nun ittifak üyesi olmayan İsrail’e destek verdiğini ve NATO’nun doğrudan savaşa müdahil olmadığını ve tarafsız kaldığını da ekledi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap