Cumhurbaşkanı Tatar: Bütçe hayırlı olsun… Turizm, yüksek öğrenim, sanayi, tarım ve hizmetler sektörlerinde büyüme sürecine girildi…

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi'nde gerçekleşen bütçe maratonunun sona ermesinin ardından onaylanan 2024 Merkezi Devlet Yönetimi Bütçesi için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yayın: 23.12.2023 - 08:21

217 kez okundu

Cumhurbaşkanı Tatar: Bütçe hayırlı olsun…  Turizm, yüksek öğrenim, sanayi, tarım ve hizmetler sektörlerinde büyüme sürecine girildi…

Onaylanan 2024 bütçesi hakkında Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, ekonominin istikrarını ve sürdürülebilirliğini sağlama, kamu ve özel sektör yatırımlarını destekleme, nitelikli büyümeyi ve istihdamı teşvik etme, toplumsal refahın artışına odaklanma gerekliliğine vurgu yaptı.

Tatar, pandemi sürecindeki ekonomik kayıplar ve sonrasında yaşanan çatışmaların etkisiyle ülke ekonomisinde yaşanan daralmanın geride kalmakta olduğuna dikkat çekerek, ekonomik krizin etkilerinin azalmasının umut verici olduğunu ifade etti. Merkezi Devlet Yönetimi Bütçesi’nin yaklaşık 88 milyar TL olduğunu ve bu bütçenin ana bileşeni olan Genel Bütçe’nin 78 milyar 717 milyon TL’ye ulaştığını belirtti.

Yerel kaynakların artış gösterdiğine vurgu yapan Tatar, 2024 bütçesinde 55 milyar TL’nin üzerinde yerel gelir elde edilmesinin öngörüldüğünü söyledi. Ayrıca, Türkiye’nin 2024 bütçesine katkısının 9 milyar TL hibe ve 5 milyar TL kamu maliyesine destek olmak üzere toplamda 14 milyar TL olarak planlandığına işaret etti. Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’ye bütçedeki katkısı nedeniyle teşekkür ederken, 2024 bütçesinde öngörülen yaklaşık 7 milyar TL açığın yıl içinde alınacak tedbirlerle kapatılacağını umut ettiğini belirtti.

“Sektörlerin istikrarlı büyümesi önemli” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, turizm, yüksek öğrenim, sanayi, tarım ve hizmetler sektörlerinde büyüme sürecine girildiğini vurguladı. Ayrıca, Maliye Bakanı Özdemir Berova’ya, bütçeyi hazırlayan Maliye Bakanlığı yetkililerine, milletvekillerine ve Meclis çalışanlarına teşekkürlerini iletti.

2024 Mali Yılı Merkezi Devlet Yönetimi Bütçesi, Meclis’teki iki haftalık maratonun ardından bugün oy çokluğuyla kabul edildi ve 88 milyar 266 milyon TL’ye ulaştı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap