Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Savunma Bakanı Güler’i kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'i ağırladı.

Yayın: 26.04.2024 - 14:34

78 kez okundu

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Savunma Bakanı Güler’i kabul etti

Güler’in ziyaretine Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, kuvvet komutanları ve diğer yetkililer de katıldı. Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu da görüşmede yer aldı.

Güler, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, uzun bir aradan sonra Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarıyla birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geldiklerini belirtti. Ülkede bulunmaktan onur ve mutluluk duyduklarını ifade eden Güler, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti.

Cumhurbaşkanı Tatar, ziyaretin önemine vurgu yaparak, bu yıl 20 Temmuz Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümünü coşkuyla kutlayacaklarını dile getirdi. Tatar, adada ve bölgede huzur ve güven içinde yaşanmasının Türk Silahlı Kuvvetleri’nin varlığına bağlı olduğunu belirterek teşekkürlerini iletti.

Tatar, adanın Helen adası olmasını engelleyen ve barışı sağlayan müdahalenin önemini vurgulayarak, Kıbrıs Türk halkının eşit egemen bir halk olduğunu ve adanın eşit ortağı olduğunu kaydetti. Türkiye’nin, Kıbrıs Türk halkını 1974’te tek taraflı müdahale ile kurtardığını ve adayı barışa kavuşturduğunu belirten Tatar, o dönemde harekat kararı verenleri ve şehitleri anmayı ihmal etmedi.

Tatar, milli mücadele dönemini ve Barış Harekatı’nı hatırlatarak, harekatın başarılı olduğunu ve Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne minnettar olduklarını ifade etti. Kıbrıs’ta bugün barış, huzur ve güvenliğin TSK sayesinde sağlandığını belirten Tatar, şimdi de Kıbrıs Türk tarafının Türkiye Cumhuriyeti’nin tam desteğiyle ülkeyi geliştirmeye ve uluslararası alanda eşit bir halk olarak yer almak için mücadele ettiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir zaman Kıbrıs Türk halkını yalnız bırakmadığını vurgulayan Tatar, Türkiye’nin desteğiyle yeni siyasetlerini sürdüreceklerini ve bir anlaşmada devletin mutlaka yer alması gerektiğini vurguladı. Tatar, Kıbrıs’taki gerçeklerin ve Kıbrıs Türk halkının uluslararası eşit statüsünün yok sayılamayacağını belirtti.

Tatar, bu gerçeklerin göz ardı edilmesi durumunda Kıbrıs’ta bir anlaşmaya ulaşmanın mümkün olmayacağını ifade ederek, ziyaretten dolayı teşekkür etti ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan’a selamlarını iletti. Ayrıca, güneydoğuda barış, huzur ve güvenlik için mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri’ne de üstün başarılar diledi ve vatan savunmasında yaşamını yitiren şehitleri andı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap