Cumhurbaşkanı Tatar, Ünifest’in açılış törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kuzey Kıbrıs ve Türkiye'nin spor alanındaki önemli organizasyonu olan Ünifest'in açılış törenine katıldı.

Yayın: 07.05.2024 - 10:00

156 kez okundu

Cumhurbaşkanı Tatar, Ünifest’in açılış törenine katıldı

Tatar, açılışta yaptığı konuşmada, sporun birleştirici gücüne vurgu yaparak, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik etti ve müsabakalara katılacak sporculara başarılar diledi.

Tatar, sporun sadece bir fiziksel aktivite olmadığını, aynı zamanda dostluk, kardeşlik ve dayanışmanın simgesi olduğunu belirtti. Üniversitelerde eğitim alırken spor yapmanın önemine de değinen Tatar, ülke ve Türkiye üniversitelerinin bir araya gelerek bu organizasyonu gerçekleştirmesinin kardeşlik bağlarını güçlendirdiğini ifade etti.

Ayrıca, üniversitelerde öğrenim gören yabancı öğrencilerin de bu müsabakalara katıldığını belirten Tatar, bu tür etkinliklerin Kuzey Kıbrıs’ın tanıtımına ve gençlerin evrensel değerlerle yetişmesine katkı sağladığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, sporun siyasetten ayrılması gerektiğine vurgu yaparak, Kıbrıs Türkü’ne uygulanan haksız ambargo ve kısıtlamalardan bahsetti. Ayrıca, İslam İşbirliği Teşkilatı 15. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nden yeni döndüğünü belirterek, Kıbrıs Türkü’nün İslam Oyunları’na katılması için girişimlerde bulunulduğunu dile getirdi.

Tatar, organizasyonun barış, huzur ve kardeşlik mesajı verdiğini ifade ederek, ülkedeki spor federasyonlarıyla birlikte disiplin altında müsabaka yapılması ve sporun daha da geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Son olarak, Gazze’deki çatışmaların son bulması çağrısında bulunan Tatar, Türkiye’ye voleybol müsabakalarına giderken hayatını kaybeden Şampiyon Melekler’i de saygıyla andı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap