Erdoğan, Filistin meselesi için Papa ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Papa'nın telefon trafiğinde, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar ve bölgede artan insan hakları ihlalleri ele alındı.

Yayın: 26.10.2023 - 12:26

200 kez okundu

Erdoğan, Filistin meselesi için Papa ile görüştü

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Erdoğan, toplantı sırasında, İsrail’in Gazze’ye yönelik kutsal metinlerde yer almayan saldırılarının dehşet verici boyutlara ulaştığını, uluslararası toplumun bu trajediyi görmezden gelmesinin insanlık adına utanç verici olduğunu dile getirdi.

Ayrıca, bölgedeki üç semavi dinin kutsal mekanlarını içeren yerde kalıcı barışın yalnızca 1967 sınırlarına sahip, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin Devleti’nin kurulmasıyla mümkün olabileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan aynı zamanda, Türkiye’nin Gazze’ye insani ve tıbbi yardımları ulaştırmak için büyük bir çaba gösterdiğini, bu yardımların masum sivillere kesintisiz bir şekilde ulaşması için herkesin bu çabalara aktif destek vermesi gerektiğini de belirtti.” şeklinde açıklamalarda bulunuldu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap