Tabipler Birliği, sivrisinekle mücadele için Sağlık Bakanlığı’nı acilen harekete geçmeye çağırdı

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Sağlık Bakanlığı'nın sivrisinek mücadelesi için açtığı ilaç alım ihalesinin Rekabet Kurulu kararıyla iptal edildiğini duyurarak, Sağlık Bakanlığı'nın süreci yönetemediğini iddia etti ve bakanlığı sınıfta kaldığına inandıklarını ifade etti.

Yayın: 20.01.2024 - 09:02

71 kez okundu

Tabipler Birliği, sivrisinekle mücadele için Sağlık Bakanlığı’nı acilen harekete geçmeye çağırdı

Birlik Yönetim Kurulu, yazılı açıklamasında, Sağlık Bakanlığı’nın sivrisinek mücadelesi için açtığı ilaç alım ihalesinin Rekabet Kurulu kararıyla iptal edildiğini belirterek, şu şekilde devam etti:

“Sivrisineklerle mücadelede bilimsel ve en doğru yöntemi belirlemek üzere Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği dahil tüm paydaşların katılımıyla, Sağlık Bakanlığı tarafından Halk Sağlığı Komitesi kurulmuş ve çalışmalarına başlamıştı. Ancak Komitenin karar üretmesi beklenmeden Bakanlık, ihale içeriğini değiştirerek aceleyle ilaç alım ihalesine çıkmıştı. İhalenin iptal edilmesini, doğru uygulamaların hayata geçirilme olanağı yaratması bakımından oldukça olumlu buluyoruz.

Biyolojik çeşitliliği olan, korunması gereken alanlarda kullanılan kimyasallar sınıfına giren ilaçların ekolojik açıdan olumsuz sonuçlar doğurabileceği konusunda ciddi kaygılarımızı ifade etmiştik. İhalenin iptal edilmesiyle birlikte, benzer bir ihale sürecinin tekrarlanmamasını talep ediyoruz.”

Tabipler Birliği, halk sağlığı, çevre sağlığı ve ekoloji açısından kritik bir konu olduğunu vurgulayarak, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek’i acil bir şekilde harekete geçmeye çağırdı. Ayrıca, sivrisineklere karşı fiziksel, kültürel ve biyolojik mücadele de dahil olmak üzere gerekli tüm önlemleri almak için paydaşlar ve yerel yönetimlerle işbirliği yapmaya davet etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap